Anasayfa , Avrupa , Dışişleri Bakanı`na Sürpriz Prostesto

Dışişleri Bakanı`na Sürpriz Prostesto

duısburg savaş protesto10DUİSBURG | 08 – 09 – 2013 |Emperyalistlerin bugün yürüttüğü Suriye politikası artık hedeflenen amacına yaklaşırken Alman burjuvazisi de buna sessiz kalmıyor ve desteğini açıkça belirtiyor.Bu bağlamda Almanya dışişleri bakanı Guido Westerwelle 31.08.2013 tarihinde yaptığı açıklama ile ABD dışişleri bakanı John Kerry`nin açıklamalarını desteklediğini ve kesinlikle bir müdahelenin olması gerektiğini belirtti. Westerwelle; ” Suriye halkı yanlız değildir, bunların hesabını soracağız” gibi söylemlerde bulunurken, Eylül`de gerçekleşecek olan genel secimler vesilesiyle şehir şehir geziyor. Bu vesileyle 07.09.2013 tarihinde Duisburg şehir merkezinde seçim mitingi düzenlenyen, ayni zamanda Dışişleri Bakani Westerwelle`nin partisi olan FDP( Liberal Parti) `nin mitingi YDG`liler tarafindan prostesto edildi.
Mitingin içine girerek ”Suriyedeki savaşa hayır ”, ”Alman silahları ve Alman sermayesi tüm dünyada katlediyor” vb. sloganları atarak mitingi bölen YDG`lilerin bu eylemi halkın bir kesimi tarafından olumlu karşılandı. Eyleme sessiz kalamayan FDP temsilcisi Lindner`de bir YDG`li yi kürsüye davet etti. Lindner`in beklentisinin aksine bir konuşma yapan YDG`li konuşmasında Westerwelle’yi ve Alman burjuvazisini teşhir etti. Ancak YDG`li, konuşması Lindner tarafından bölünerek kürsüden indirildi. AGİF ( Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu)’na bağlı Young Struggle tarafindan da desteklenen bu eylem amacına ulaştığından dolayı yarım saat sonra sona erdirildi.

Mitingin ardından MLPD ( Marksist Leninist Parti Almanya) seçimlere ilişkin bir miting gerçekleştirdi. YDG, ATİK gibi örgütlerin de seçimde desteklediği MLPD`nin Mitinginde YDG`liler Gezi olaylarinda polisin tavrını kınayan bir açıklama yaptı, ayrıca Şakran Kadın Kapalı Cezaevinde cinsel tacize uğrayan Elif Kaya ile ilgili bilgilendirmede bulundular. Aynı zamanda Enternasyonal dayanışmayı vurgulayan YDG`liler Mitingte bir konuşma yaptı.