Home , ATİF , ATİF: Faşist Saldırıya Karşı Tüm Dernek ve Komitelerimizi Sokak Eylemlerine Çağırıyoruz!

ATİF: Faşist Saldırıya Karşı Tüm Dernek ve Komitelerimizi Sokak Eylemlerine Çağırıyoruz!

Kuruluşundan beri faşizmi benimsemiş Türk devleti, tek parti diktatörlüğüyle, çok partili parlamentosuyla, askeri cunta rejimleriyle ve şimdi de partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle baskılarını sürdürüyor. Muhalif kesimleri, özellikle farklı inanç ve etnik kimlikleri inkâr, imha ve asimile ederek sinsi bir soykırım politikası izliyor.

Bunun bir örneğini dün yine yaşadık. AKP adayını üç katı bir oyla (%55) geride bırakıp Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’a mazbatası verilmedi. Hukuki gerçekliği olmayan bir gerekçeyle Van halkının iradesini yok sayan bu anti-demokratik uygulamayı kabul etmiyoruz.

Yenilgiyi hazmedemeyen faşist AKP-MHP iktidarı, seçimde kaybettiği Belediyeyi kayyum atayarak geri almak istiyor. Van, Kürdistan ve Türkiye’nin birçok kentinde DEM Parti bileşenleri karara tepki olarak, 2 Nisan sabah saatlerinden itibaren alanlara çıkmış ve bu kararı kabul etmeyeceklerini ortaya koymuştur. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişimi Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) olarak protesto ediyoruz.

Herkes şundan emin olmalı ki, şayet Van’daki bu hukuksuz girişim püskürtülemezse başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, halkların iradesi güvence altında olmayacaktır.

Bu faşist uygulamayı protesto etmek için tüm dernek ve komitelerimizi sokak eylemliklerine çağırıyoruz!

– Abdullah Zeydan halkın iradesidir!

– Halkın iradesi gasp edilemez!

#VandaDarbeVar

ATİF Yönetim Kurulu