Anasayfa , Avrupa , Hollanda’daki Kaypakkaya panelinde Ocak şehitleri anıldı

Hollanda’daki Kaypakkaya panelinde Ocak şehitleri anıldı

ocak-sehitleri-anmasi-hollandaDEN HAAG | 27 – 01 – 2013 | Hollanda’nın Den Haag kentinde Türkiye Devrimi açısından Kaypakkaya’nın rolü ve değeri başlıklı panel gerçekleştirildi. İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin 40’ıncı yılı dolayısıyla, TKP/ML tarafından düzenlenen panele MKP ve MLKP de konuşmacı olarak katıldı.

50 kişinin dinleyici olarak katıldığı panel, kısa bir açılış konuşması ve şiir eşliğinde yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından yaklaşık 20 dakikalık, Ocak ayında parti ve devrim şehitleri anmasının anlamını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Panel’in ilk bölümünde ise sırasıyla TKP/ML temsilcisine, sonrasında ise MKP ve MLKP temsilcilerine sunumlarını yapmaları için söz hakları verildi. Konuşmacılar, temsil ettikleri örgütlerin bakış açılarıyla Kaypakkaya’nın Türkiye Devrimci Hareketindeki rolü, yetenekleri, başarı ve özelliklerine değindiler.

Kısa bir aradan sonra dinleyicilerden gelen Suriye, Kürt Ulusal Hareketi, kitleselleşme, gençlerin örgütlenmesi, CHP’nin Avrupa’da örgütlenmesi gibi çeşitli sorulara cevaplar verildi ve toparlama yapıldı.

Anma etkinliği, Grup Rengi İsyan’nın sunduğu müzik dinletisinin ardından alkışlarla sonlandırıldı.