Anasayfa , Haberler , Frankfurt, Viyana ve Basel’de Merkezi ATİK ile Dayanışma Yürüyüşleri

Frankfurt, Viyana ve Basel’de Merkezi ATİK ile Dayanışma Yürüyüşleri

atik_yuruyus3AVRUPA | 24 – 04 – 2015 | Avrupa çapında Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’na yönelik saldırılara karşı merkezi yürüyüşler organize ediliyor. Acil bir çağrı ile tüm ilerici, devrimci, demokrat, yurtsever kesimleri ATİK’i sahiplenmeye çağıran ATİK Genel Konseyi 3 şehirde merkezi yürüyüşlerin gerçekleşeceğini duyurmuştu. Frankfurt, Viyana ve Basel kentlerinde yarın yapılacak yürüyüşlere birçok kesimden destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Başta yerli devrimc demokrat kurumlar olmak üzere emek örgütlenmeleri, sendikacılar, aydın ve yazarlar, göçmen kurumları, Alevi ve Yurtsever kurumlar yaptıkları açıklamalarda etkinliklere çağrıda bulunarak ATİK’i sahiplenmeye çağırdılar.

ATİK Genel Konseyi, Avustruya, Almanya ve İsviçre merkezi gelişen yürüyüşlerde hazırlıkların tamamlandığını, yarın tüm duyarlı kesimlerin saldırıları boşa çıkarmak için Frankfurt, Viyana ve Basel’e beklediklerini belirtti. Saldırıların sadece ATİK ile sınırlı kalmayacağını belirten Genel Konsey temsilcisi, bugün ATİK’e yapılan saldırı boşa çıkarılmadığında gelecekte birçok saldırının artacağı endişesini taşıdıklarını belirtti. Başlatılan imza kampanyalarının en üst düzeyde sahiplenilmesi çağrısında bulunan Konsey temsilcisi, bundan sonraki süreçte te gözaltına alınanlarla dayanışma ve saldırılara karşı daha aktif tavır sergileme noktasında çalışmaların devam edildiğini belirtti.

15 Nisan’dan buyana Avrupa’nın dört ülkesinde ATİK aktivistlerine yönelik tutuklamalar gerçekleşmiş, hukuk dışı yöntemlerle evler aranmıştı. Tutuklanan 12 kişinin tek merkezden yargılanması gündeme gelirken, Avukatlar tarafından yapılan açıklamada Almanya’da RAF sonrası en kapsamlı yargılamanın gerçekleşeceği bir dava olarak tarihe geçme olasılığının bulunduğu vurgulandı.