Anasayfa , APP , Hollanda’da kadın dayanışma eylemi

Hollanda’da kadın dayanışma eylemi

DEN HAAG |27.03.2021| Hollanda’nın Den Haag şehrinde kadın örgütleri Türk devletinin Istanbul Sözleşmesinden geri çekilme kararına karşı mücadele yürüten kadınlarla dayanışma eylemi gerçekleştirdiler. Hollanda Parlamentosu önünde düzenlenen eylemde aynı zamanda sözleşmenin uygulanması için çağrı yapıldı.

Korona önlemlerine bağlı olarak sınırlı sayıda katılım izni olmasından dolayı 25 kişinin bulunduğu eylem merkezi bir alanda yapıldı. Eylem boyunca kadın direniş şarkıları çalındı ve konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda ‘Erdoğan’ın yönetiminde olan AKP’nin yargılanması için 100 neden’ kampanyasına dair açıklama yapıldı. Yeni Kadın adına söz alan konuşmacı ise sözleşmenin kadın kazanımı olduğu ve kadınların kazanımlarından vazgeçemeyeceğini ifade etti. Kadınların Avrupa’da da güvende olmadığını belirten konuşmacı, kadın dayanışmasını yükseltme çağrısı yaptı.

Enternasyonalist kadınların da dayanışma gösterdiği eylemde sıkça ‘Jin, Jiyan, Azadî’ ve ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganları atıldı. Hollanda basının da ilgi gösterdiği eylem zılgıtlarla sonlandırıldı.

Video:https://www.facebook.com/Atik.Kadraj/videos/981730105988259