Anasayfa , ATİK , ATİK: ‘Rote Hilfe (Kızıl Yardım) İle Örgütlü Dayanışmayı Büyütelim!’

ATİK: ‘Rote Hilfe (Kızıl Yardım) İle Örgütlü Dayanışmayı Büyütelim!’

ATİK | Basında çıkan haberlere göre, Federal İçişleri Bakanlığı Rote Hilfe’yi yasaklamayı planlıyor. Rote Hilfe’nin yaptığı işlerin bir diken gibi Alman Federal Hükümeti’nin gözüne batmasına şaşırmadık. Bu yasaklama girişimi sol, sosyal ve ilerici hareketlere karşı saldırı dalgasına bir yenisini katılıyor.

Almanya’da göçmen örgütlerin karşı karşıya kaldığı saldırılar 1993 yılında PKK yasağıyla başladı. Devamında Alman ceza yasasının 129b paragrafına dayandırılarak bir çok örgüt ve birey hakkında davalar açıldı. Almanya’da savaşlara, baskı ve sömürüye karşı çıkan ve mücadele eden kesimlere yönelik bu baskı yasaları uygulanması sıradan bir hal almış durumdadır.

Rote Hilfe, sol, ilerici ve toplumsal muhalefetin yanında olduğu için kriminalize edilmek isteniyor. Çünkü Rote Hilfe egemen güçlerin saldırılarına karşı örgütlü karşı koyuşu örgütlemektedir. Rote Hilfe siyasi tutsaklara ve gösterilerde haklarında soruşturma açılan ilericilere hukuksal destek vermektedir. Ayrıca benzeri protesto gösterilerinden gelen cezalara ilişkin kampanyalar örgütleyerek mali destek sunmaktadır. Buda Alman devletinin ve federal hükümetin hoşuna gitmemektedir. Bunun içinde Rote Hilfe’yi kriminalize ederek, toplumsal muhalefeti kendince zayıflatmak isteniyor.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) olarak Rote Hilfe’nin yanında olduğumuzu ve örgütlü mücadeleyle dayanışmayı büyüteceğimizi belirtmek istiyoruz. Unutmayalım ki, tek tek parmaklar kırılabilir, ama bunlar birleşip yumruklaşınca kimse kıramaz. Güçlü bir dayanışmayı örgütlemek için tek yumruk olalım.

ATİK- Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu