Home , Haberler , Şırnak ve Hakkari’de halk ablukaları kırmak için ayağa kalktı

Şırnak ve Hakkari’de halk ablukaları kırmak için ayağa kalktı

sirnak_21aralik_manset1

Şırnak ve Hakkari’de halk ablukaları kırmak için ayağa kalktı. Şırnak merkezi, ilçeleri ve köylerinden Cizre ve Silopi’ye doğru yapılan yürüyüşe polis saldırdı, çatışmalar arazi alana ve kent merkezine yayıldı. İlçelerden yapılan yürüyüşler engellendi. Hakkari’de ise sokağa çıkan halka polis saldırdı

 

Cizre ve Silopi’de sokağa çıkma yasakları ve beraberinde asker-polis-özel harekatçı eliyle başlatılan saldırılar 8. gününe girerken, Kürt halkı Hakkari ve Şırnak’ta ayağa kalktı. Şırnak’ta HPD ve DBP il örgütleri önünde bir araya gelindi. Aralarında HDP milletvekilleri Leyla Birlik, Lezgin Botan, Berdan Öztürk ve Burcu Çelik’in de olduğu kitle Uludere Caddesi üzerinden iki ilçeye doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında “Katil Erdoğan”, “PKK halktır halk burada”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Çatışma araziye yayıldı

Şırnak’tan yürüyüşe geçen binlerce kişiye saat 10.30 sularında polis gaz bombalarıyla saldırdı. Kitle saldırıya taşlarla karşılık verdi ve çatışmalar başladı. Saldırı karşısında arazi alana yayılan halk, polisin yığınağını da böldü. Bu sırada bir grup polis barikatını aştı.

Saldırı haberi üzerine Şırnak kent merkezinde toplananlar da eyleme geçti. Gündoğdu Mahallesi’nde bu kitleye de polis saldırdı ve çatışmalar Şırnak kent merkezine de yayılmış oldu. DİHA, polisin gerçek mermi de kullandığını ileri sürdü.

Şırnak ilçe ve köyleri yürüyor

Yaşamın durduğu Şırnak’ın ilçe ve beldelerinde de halk, birçok noktadan Cizre ve Silopi’ye doğru yola çıktı. Okulların boykot edildiği, esnafın kepenk açmadığı, şoförlerin kontak kapattığı Uludere, Roboski, Beytüşşebap ve Silopi köylerinden başlayan yürüyüşlerin önü polis-asker barikatları ile kesildi.

Uludereliler Demirköprü üzerinde, Roboskililer İnceler Jandarma Karakolu önünde, Beytüşşebaplılar ilçe çıkışında kurulan barikatların önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Silopi köylüleri ise yürüyüşlerine devam ediyor.

Hakkari’de gençlere polis saldırısı

Hakkari kent merkezinde de bölge genelinde yürütülen savaş politikalarına karşı Bulvar ve Cumhuriyet caddeleri üzerinde bir araya gelen yüzlerce gence polis gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Gençlerin polise taş ve havai fişeklerle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmaların ara sokaklarda sürdüğü belirtildi.

Sendika.Org, DİHA