Home , APP , HOLLANDA | Rotterdam’da 8 Mart eylemi

HOLLANDA | Rotterdam’da 8 Mart eylemi

HOLLANDA | 09.03.2021|Tüm dünyada olduğu gibi Hollanda’nın Rotterdam şehrinde de kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için sokaklarda buluştular. 8 Mart Komitesi tarafından örgütlenen eylemin program çok renkliliği ile dikkat çekti.
Rotterdam merkezinde gerçekleştirilen mitingde çeşitli konuşmalar ve marşlar okundu ve sanatsal sunumlar gösterildi. Sendika adına yapılan konuşmada işçi kadınların yaşadıkları sorunlara değinildi. Işçi kadınlar içinde ise koşulları en zor olanların göçmenler olduğu vurgulandı. Ayrıca siyahi aktivistler tarafından hem kadın olmalarından, hem de ten renklerinden dolayı daha fazla baskıya maruz kaldıkları ifade edildi.
Konuşmaların yanı sıra, kadın korosu tarafından ‚ekmek ve gül‘ marşı seslendirildi, şiirler okundu ve müzikal sunumlar yapıldı. Kadınların enternasyonal mücadelesini yükseltme çağrısı yapıldığında ise ‚Jin, Jîyan, Azadî‘ sloganı atıldı.
Merkezi bir alanda olması nedeniyle birçok insan tarafından ilgi gören eylem, 8 Mart’ta Amsterdam’da gerçekleştirilecek olan miting için çağrı yapıldıktan sonra sonlandırıldı.