Home , Dünya , HKP (Maoist) Sözcüsü Azad’ın Katledilmesini Kına!

HKP (Maoist) Sözcüsü Azad’ın Katledilmesini Kına!

HİNDİSTAN | 21 – 07 – 2010 | Hindistan halkının direnişini destekle!

(Örgütler ve Bireyler  tarfından onaylanmış bildiri)

Hindistan devletinin özel bir polis ekibi 1 Temmuz 2010 tarihinde, daha önce  zorla kaçırılmaya çalışılan HKP(Maoist) Sözcüsü, Azad’ı,(Cherukuri Rajkumar) ve kendine eşlik eden bağımsız gazeteci Hem Chandra Pandey’i büyük bir soğuk kanlılıkla katletti.  Her ikiside işkence yapılarak katledildi ve ölü bedenleri bir ormana atıldı.  Devlet ve medya ise her ikisininde silahlı direniş gösterdikleri için öldürüldüklerini söyledi.

Azad’ın katli devlet terörünün ve Halka karşı savaşın devam ettirilmesidir.  Bu hareket Hindistan devletinin dezenfermasyon kampanyası ile çevrelenmiş ‘barış’ görüşmeleri noktasında ki gerçek niyetini ortaya çıkarmakta, bu söylemlerin sadece bir aldatmaca olduğunu göstermektedir. Bu olay tüm Hindistan’ı bir savaş bölgesi haline getirecek , 250000 paramiliter güç ve polis gücüyle halka karşı şiddeti kontrolsüz bir şekilde artıracak ve ülkenin doğal kynaklarını açık arttırmaya çıkaracak olan    “Operation Green Hunt” ı  piyasaya sürmeye çalışan rejimin asıl hedefini ortaya çıkartan bir ışık olmuştur.

Hindistan’da iktidarda olan güçler çok iyi bilmektelerdir ki Azad’ı veya bir başka popular lideri katletmekle ne “Operation Green Hunt” karşı olan kabile halkını nede onların partisi HKP(Maoist)’i caydıramayacaklardır.  Bunlar çaresizliğin,  derin kriz içinde olan sistemin azgın sömürü yolu ile maximum kar elde etme isteğinin davranışlarıdır.  Hindistan devleti ülkenin her bir kesiminin çok uluslu şirketlerin karları  için yağmalanması noktasında kan saçma, halkın geniş bir kısmına karşı terrör uygulama noktasında terreddüt etmedi etmeyecektir.

Hindistan, emperyalist güçlerin ve yerli gericilerin vahşi şiddetine karşi kahramanca direnişlerin yer aldığı bir tarihine sahiptir.  İngiliz sömürgeciliğine karşı ihtişamlı bağımsızlık mücadelesi ve Bhagat Singh gibi özgürlük savaşçılarının şehit düşmesi sonucu sömürgecilik Hindistanda sona ermiştir.  Bu gün, bu tarih“Operation Great Hunt” ve halkın mücadelesinde, sömürücü devlet kanunlarına karşı mücadelede, Hindistan’ın yoksulunda yoksulu kesimlerinin devletin askeri operasyonlarından soluk almasına fırsat yaratmak için bariş görüşmelerinde istekli, öne çıkmış lider Azad’ın alçakça öldürülmesi ile devam etmekte. Tüm bunlar Hindistan egemen sınıflarının emperyalizme hizmetinin maskesi olarak kullanılan ‘dünyanın en büyük demokrasisi’ söylemleri altında esasta yıkılışa gidişin sinyalleridir.

Azad katledildi ama biz biliyoruz ki milyonlarca Azad daha var Hindistan‘da.  Hindistan egemen sınıfları ve O’nun kontrolünde ki medya bugünkü ‘başarıları’ noktasında sevinç çığlıkları atacaklar, ama aslında titriyorlar,  biliyorlar ki Azad ölümsüzleşti, ve her bir sloganda, ezilen halkın özgürlük yolunda her bir hayel ve isteginde, sadece Hindistan da da değil her bir bölgede her bir ülkede emperyalist ve gerici güçlerin baskınlıklarını sürdürmek için inşa ettikleri  her bir hücrede ve işkence çemberinde yaşamaya devam edecek.

Hindistan halkının devlet terörüne ve savaşa karşı mücadelesi tüm halkların desteğini hakketmekte, halkın dogal kaynaklarının emperyalistlerin, faşistlerin ve onların yandaşlarının çıkarları doğrultusunda yağmalanmasına karşı tüm dünya halkları ortak mücadelede birleşmelidir.

Demokrasi ve özgürlük yanlısı tüm örgüt ve bireyler olarak bizler Azad (Cherukuri Rajkumar) ve gazeteci Hem Chandra Pandey’in vahşice öldürülmesini nefretle kınıyor ve “Operation Green Hunt” adı altında Hindistan devletinin Hindistan  halkına karşı başlattığı savaş ve teröre karşı halkın geliştirdiği mücadeleyi destekliyoruz.

Gücümüze güç kat ve ezilenlerin mücadelesini destekle

Bu bildiri ICAWPI tarafından kaleme alındı, tüm imzalamak isteyenlerin her türden endişelerini açıktır. İmzacı olmak için kendi veya organizasyonunuzun e-mail adresini info@icawpi.org adresine gönderin.( e-mail adresleri sadece daha sonraki kontaklar için kullanılacaktır bildiride yer almayacaktır.)

Hindistan Halkı üzerinde ki Savaşa Karşı Uluslararsı Kampanya bir kez daha tüm dünyada ki özgürlük yanlısı, ilerici, demokrat örgüt ve bireyleri  aşağıdaki talepler doğrultusunda kampanyayı desteklemeye, mümkün olan her yerde insiyatif alarak Hindistan elçiliklerine yönelik protesto etkinlikleri organize etmeye davet etmektedir.

  • Hindistan halkı üzerinde ki savaşı kınamak için,
  • HKP(Maoist) sözcüsü Azad’ın ve diğer öne çıkmış liderlerin Hindistan devleti tarafından vahşice katledilmesini kınamak ve  aşağıda ki taleplerde bulunmak için
  • “operation Green Hunt”son bulsun;
  • Hindistan da ki tüm politik tutsaklar serbest bırakılsın.

Lütfen bu bildiriyi yagın bir şekilde dağıtın ve Hindistan devletinin halka yünelik savaşına ve  halkın önderlerini hedef alan katliamlarına karşı gerçekleşen protesto gösterilerine katılın. Daha fazla bigi için www.icawpi.org adresinden yararlanabilirsiniz.