Anasayfa , Avrupa , 'NONATO Aktivistleri Derhal Serbest Bırakılsın!'

'NONATO Aktivistleri Derhal Serbest Bırakılsın!'

ffmsoliFRANKFURT | 25 – 05 – 2009 | NATO karşıtı eylemler sırasında Fransa’da tutuklanarak yargılanan NATO karşıtları için Frankfurt’ta dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Sabah dokuz sıralarında Fransız konsolosluğu önünde toplanan 20 civarında anti-militarist NATO karşıtları, Strazburg’da tutuklananların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundular.

Yapılan basın açıklamasının yanı sıra, Cezaevinde tutuklu bulunan NATO karşıtı eylemciler için konsolosluğa birde dosya verildi. Yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi;

‘Binlerce insanın NATO zirve karşıtı gösteriler yapması, en temel haklarıdır. Alman ve Fransız polisleri müdahaleleriyle gösterileri olanaksız hale getirmişlerdir ve böylece 350 insan bu tutumlardan kaynaklı gözaltına alınmış, bunlardan birkaçı cezalara çarptırılmıştır. Tutuklu bulunan NATO karşıtları, daracık hücrelerde sıkıştırılmış, yemek ve tıbbi ihtiyaçları karşılanmamıştır.’

Birçok kişinin sonradan serbest bırakıldıklarını, 9 kişinin ise iki aydan beri hala tutuklu olduklarını belirtilen açıklamada, bu kararla Nicolas Sarkozy’nin anti-militarist ve barış hareketlerine karşı tavrının yargılama ve kriminalleştirme olduğunun tescillendiği belirtildi.

Yapılan yargılamaların, hukuki anlamda elle tutulur hiçbir delil olmamasına rağmen sürdürüldüğüne değinilen açıklamada, davaların ihtimaller ve iddialar üzerine kurulduğu belirtildi.

Bir korku dalgasını yaratılmaya çalışıldığına dikkat çeken anti-militarist aksiyon aktivistleri, bundan sonraki protestolara katılanlara mesaj verilmeye çalışıldığını vurguladılar.

Tüm anti-militarist eylemcilerin derhal serbest bırakılmasını talep eden aktivistler, ‘Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!’, ‘NATO’ya ve Savaşa Hayır!’ sloganlarını haykırdılar.

Bağımsız kaynaklardan edınılen bilgilere göre, Strazburg’da yürüyen davalarda iki Alman NATO antimilitarist aktivist 3 ve 6 ay cezalara çarptırıldı.

NONATO eylemleri çerçevesinde bir araya gelen ve aralarında ATİF ve YDG’ninde yer aldığı Ren-Main antimilitarist bölge aktivistleri, dayanışma eylemlerinin devam edeceğini belirttiler.