Anasayfa , Haberler , Partizan Kadıköy’de 'boykot'a çağırdı

Partizan Kadıköy’de 'boykot'a çağırdı

İSTANBUL | 11 – 09 – 2010 | Partizan üyeleri, Kadıköy’de basın açıklaması yaparak halkı yarınki referandumda sandıklara gitmemeye çağırdı. Partizan üyeleri, Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya geldi, “Sandığa gitme referandumu boykot et” yazılı pankart açtı, “Ne hayır de ne evet referandumu boykot et”, “Referandumda sokağa boykota” sloganları attı.

Partizan adına basın açıklamasını okuyan Sema Gül, referandumun müsabaka havasına büründürülerek sandıkların ilgi odağı haline getirildiğini ve kitlelerin sandığa çağrıldığını belirtti. Halka baskı ve yasaktan başka bir şey vaat etmeyen referandumda “evet” ve “hayır”la 12 Eylül anayasasının meşrulaşacağını bildiren Gül, referandumla emekçi ve ezilenlerin başında sallanan kılıcın bileneceğini kaydetti.

12 Eylül günü emekçilerin söylenecek sözleri olduğunu belirten Gül, “12 Eylül rejiminin ömrünü uzatmak için kenar süsleriyle yapılan makyajlara; Kürt ulusunun yok sayılmasına; eli kanlı darbecilerin ‘zaman aşımı’ zırhıyla korunmasına onay vermiyoruz” dedi.

Gül, işçi, emekçi ve ezilenlerin temel hakları için sandığa gitmeyeceklerini açıkladı, referandumu boykot ederek rejimin krizini daha da büyüteceklerini söyledi. Sema Gül, halkın AKP’nin anayasa referandumunu boykot etmesini istedi. (ETHA)