Anasayfa , Dünya , PYD Moskova Temsilciliği açıldı

PYD Moskova Temsilciliği açıldı

rojava_ozerk_yonetimi_moskova_temsilciligi_acildi_h62215_46f73Rojava  Demokratik Özerklik yönetimi Rusya’nın başkenti Moskova’da resmi temsilciliğini açtı.

Açılış kurdelesini Rojava Kürdistan’ı dış ilişkiler sorumlusu Sinem Muhammed ve HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın birlikte kestikleri temsilciliğin, Rus Kürt ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olduğu dile getirildi.

Temsilciliğin açılışı hakkında ANF’ye bilgi veren Sinem Muhammed, Rojava’da hayata geçen Demokratik Özerklik modeli için bugünün tarihi olduğuna dikkatleri çekti.

Sinem Muhammed; “Üçüncü yılına giren Rojava’daki Demokratik Özerklik Yönetimi için bugün tarihi bir gündür. Dünya’nın sayılı devletlerinden biri olan Rusya’nın başkenti Moskova’da Özerk yönetimin temsilciliğinin açılıyor olması daha da önemlidir.

“ Bu da Demokratik Özerklik projesinin dünyada kabul gördüğüne işaret ediyor. Bu projede halkların kardeşliği, eşitlik ve demokrasi gibi evrensel değerler bulunduğu için Suriye’de ve Ortadoğu’nun hepsinde çözüm için bir örnek teşkil etmektedir. Moskova’da açtığımız temsilcilik de yurt dışında ilişkilerimizi geliştirmek için bir adım niteliğindedir” dedi.

Rojava Kürdistan’ı Demokratik Özerklik Yönetimi Rusya Federasyonu Temsilcisi Rodi Osman’da açılışta Rusya siyasi partileri ve devlet temsilinin üst düzeyde oluşunun ilişkilerin düzeyini gözler önüne serdiğini açıkladı.

Osman; “Özerk Yönetim temsilciliğinin açılışına siyasi çevreler dışında, sivil toplum kuruluşları, araştırmacılar, akademisyenler ve Rusya’da yaşayan Kürt toplumu katıldı. Bu katılımlar bizim açımızdan çok değerlidir. Bu temsilcilik Rojava Kürdistan’ının tarihinde önemli bir aşama oluyor. Bunu Demokratik Özerkliğin resmi olarak tanınmasında büyük bir adım olarak görüyoruz. Bu adım Suriye’de ve Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözümüne dönüktür” dedi.

Rusça, Kürtçe, Arapça ve Asurice yazılan temsilcilik tabelası dikkat çekti.

 

Kaynak: ANF