Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , Hindistan’da 2 Eylül’de genel grev kararı

Hindistan’da 2 Eylül’de genel grev kararı

 

Hindistan’da 2 Eylül’de ülke çapında genel greve gidiliyor

.Hindistanda 2 Eylülde genel grev kararı

Hindistan’da Merkez İşçi Sendikaları (Central Trade Unions) ile Merkez Hükümet Çalışanları Konfederasyonu da dahil olmak üzere birçok farklı sektörden işçiyi kapsayan Bağımsız Ulusal İşçi Federasyonları‘nın oluşturduğu birleşik platform, Merkez Hükümetin halk ve emek karşıtı politikalarını ve baskıcı rejimini protesto etmek amacıyla 2 Eylül’de ülke çapında genel greve gidileceğini duyurdu.

Birleşik İşçi Sendikası Komitesi 22 Ağustos Pazartesi günü yaptığı açıklamada ülke çapındaki genel grevin Merkez Hükümetin halk ve emek karşıtı politikalarına karşı direnişi yükseltmek amacıyla örgütlendiğini ifade etti.

Sadece hastaneler, ilaç depoları, süt dağıtma merkezleri ve acil servisler gibi temel hizmetler 24 saatlik grevin dışında tutulacak.

Komite, özel sektördeki taşeronlaşmaya ve güvencesiz, kadrosuz sözleşmeli çalışma koşullarına dikkat çekiyor. Şirketler sözleşmeli çalışmayı dayatarak sistematik bir şekilde işçilerin sağlık, sosyal sigorta ve emeklilik haklarını gasp ederken merkez ve eyalet hükümetlerince desteklenen bu durum iş güvencesizliğini tırmandırıyor.

BJP liderliğindeki merkez hükümet bu sorunları sadece BJP yandaşı Bharatiya Mazdoor Sangh (BMS) sendikası ile görüşmeye yanaştı. BMS ise zaten genel grevi desteklemeyeceğini açıklamıştı. Buna karşılık merkez ve eyalet hükümetlerindeki kamu çalışanlarını temsil eden sendikalar greve destek veriyorlar.