Anasayfa , Haberler , Ankara’da Gezi’nin 3. yılı: “Gezi’nin var ettiği değerler hala ayakta”

Ankara’da Gezi’nin 3. yılı: “Gezi’nin var ettiği değerler hala ayakta”

gezi

Ankara: Gezi İsyanı’nın üçüncü yılında Partizan’ın da içerisinde yer aldığı Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi’nin simgesi haline gelen Sakarya Caddesi, Kuğulu Park ve Güvenpark’ta çeşitli anma ve etkinlikler gerçekleştirdi.

Gezi İsyanı’nın patlak verdiği 31 Mayıs günü saat 18.30’da Konur Sokak’ta toplanılarak sloganlarla Sakarya Caddesi’ne yüründü. Sakarya Caddesi’nde toplanan kitle sık sık “Ethem yoldaş ölümsüzdür”, “Ethem’in hesabı sorulacak”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları attı. Sloganların ardından basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında şu vurgular yapıldı:

Mesele “üç- beş ağaç” değil

Mesele sadece ‘üç-beş ağaç’ değildi. Bu ‘üç-beş ağaca’ dahi göz koyan neo-liberal açgözlülüğe, kentlerin ve doğanın talanına, emeğin sömürülmesine ve tüm bunları gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyulan AKP ve Saray iktidarının sınır tanımayan neo-liberal, gerici, faşist ve halk düşmanı politikalarına karşı biriken öfkenin patlamasıydı

“Akıllı olun sinyali verilmeye çalışılıyor”

Kürt halkına dönük katliamcı politikalar cenazelere bile harfiyat muamelesi yapılacak kadar gözü dönmüş bir nitelik kazanmış durumda. Sur’da, Cizre’de, Nusaybin ve Gever’de yaptığı katliamların yanı sıra 5 yılda bir Roboski katliamıyla karşımıza çıkarak akıllı olun sinyali vermeye çalışıyor.”

“Gezi’nin var ettiği değerler hala ayakta”

Şimdi o günlerden daha karanlık bir tabloyla boğulmak isteniyoruz. Fakat biliyoruz ki en karanlık anlardan fışkırır hayatın aydınlığı, renkleri. Şimdi Haziran’daki o anlamları kana kana içmeye, çoğalmaya dün olduğundan daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bizde bu güç var ve bu sokaklar yine Ethem’lerin cesareti, tutkusu ve aydınlık yürekleriyle ışıyacak. Gezi’nin var ettiği değerler hala ayakta…”

Basın açıklamasının ardından atılan sloganlarla etkinlik bitirildi. Etkinliğin bitmesiyle birlikte Kuğulu Park’a geçildi. Seyr-i Sokak ekibinin hazırlamış olduğu Gezi İsyanı sinevizyon gösterimi izlendi. Sonrasında müzik dinletisi ve forum gerçekleştirildi.

“Hepimiz Ethem’iz öldürmekle bitmeyiz”

Gezi İsyanı’nda katil polis Ahmet Şahbaz’ın hedef gözeterek katlettiği Ethem Sarısülük ve Gezi şehitleri Ethem’in vurulduğu yer ve saatte anıldı.

Güvenpark’ta toplanan kitle Gezi şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşuna geçti. Saygı duruşunun ardından basın metni okundu. Ethem’in annesi Sayfi AnaOğlumun ellerini tutmak, sesini duymak, kokusunu içime çekmek istiyorum” dedi. Anmada Av.Kazım Bayraktar da Ethem’in davasının seyrine dair konuşma yaptı. Bayraktar “Ethem’in katili bizlerden gizlenerek sözde yargılayıp beraat ettirmeye çalışıldı. Bunu yapan TC’nin savcısı, hâkimi de olsa biz yine şaşıracağız. Çünkü bizim anladığımız hukuk sistemi böyle işletilmemektedir. Devlet Gezi İsyanı sırasında kolluk kuvvetlerine, ne yaparsanız yapın bizden size izin var, dediği için katledilenlerin davalarının üstü kapatılmaya çalışılıyor. Ama bizler yılmadan hukuk ve demokrasi arayışımızı sürdüreceğiz” dedi.

Son olarak Grup Devinim Ethem’in sevdiği iki parçayı seslendirdi. Müziğin ardından atılan sloganlarla anma etkinliği sonlandırıldı.