Anasayfa , Dünya , Hindistan Saldırılarında Son Durum Ne?

Hindistan Saldırılarında Son Durum Ne?

HİNDİSTAN | 12 – 03 – 2010 | İçinde bulundukları yoksulluğa karşı isyan başlatan Hindistan halkına Hindistan devleti şiddet uygulamaya devam ediyor. Onbinlerce askerin, ağır silahların ve özel eğitimli timlerin katıldığı bu saldırılara son süreçte hız verilerek, baskılar ve hazırlıklar hızlandırıldı.

Saldırılara ilişkin bazı gerçekler:

  1. Saldırı önümüzde ki 5 yıla yayılacaktır.
  2. Özel kuvvet okulu, özel kuvvet birliği ve HQ (yüksek kalite) ordu ekibi Bilasur yakınlarına yerleştirilecektir.  Bilasurda HQ ekibi yakın zamanda anti-Maoistlere ekiplerle birleşecek. Ordu altyapıyı kurmak için 1800 dönümlük bir alan arıyor.
  3. IAF üssü için 300 dönümlük arazi aranıyor.
  4. Bakanlık  Rashtriya Rifles’i yeniden düzenlemek için plan yapmaktadır ( Kashmir’den Naxal’dan etkilenmiş alanlar]. RR ve BSF diğer yarı askeri güçlerin aksine, orta menzilli makinalı tüfekler, havanlar ve roket atarlar gibi, ağır silahlar mevcuttur.
  5. Şu an için, Sınır Güvenlik Güçleri ve Indo-Tibetli Sınır Polisinın 27 taburu Chhattisgarh, Orissa ve Maharashtra’ya hareket edecekler.
  6. Yarı askeri güçler altı Mİ-17 IAF helikoptlerler tarafından desteklenecekler.
  7. Helikopterlerde  IAF’ın özel gücü GARUDS’lar, helikopterin güvenliğini sağlamak ve çatışma araştırmasını yönlendirmek için hazır bulunacaklar.
  8. Saldırı yedi aşamadan oluşacak. Her aşama, işletme bölgeleri (OAs) gibi bölgesel olarak işaretlenmiştir.
  9. OA-1 kuzey-güney ekseninde axis  Kanker’den, Chhattisgarh’a, ve doğu-batı ekseninde Gadchiroli’dan Maharashtra’a ve Maoistler tarafından eğitim merkezi ve lojistik üs olarak kullanılan Abuj Marh ormanlarını kuşatmayı, kapsamaktadır . (Yukarıda belirtilen tüm noktalar Outlook’dan, 26 Ekim 2009)

10. Yalnızca Maharashtra’da, Rs 100 crore stratejisi taslağı ‘Naxal’lara’ karşı operasyonları yoğunlaştırmak için, çizilmiştir. (Hindistan Bugün, 2 Haziran 2009)

11. Vanwasi Chetana Ashram, Ghandi’nin düşüncelerine ve prensipleri temelinde oluşturulmuş gönüllü bir kurum, mayıs 2009 tarihinde güvenlik güçleri tarafından, Maoistlere karşı mücadele adı altında, imha edilmiştir. (http://www.mumbaimirror.com/printarticle.aspx?page=comments&action=add&sectid=3&contentid=200911292009112901570554ea92c77&subsite=)

12. Salwa Judum tipi bölükler, yerel yönetimin aktif suç ortaklığıyla, Maoistlere karşı mücadele adı altında, kabile halkına yönelik operasyonlarını aktif biçimde sürdürmektedirler.  (‘Salwa Judum Narayanpatna’da: Araştırma Raporu’, http://radicalnotes.com/journal/2009/11/25/a-fact-finding-report-on-narayanpatna/)

13. Operasyon Yeşil Av’ın ilk aşaması Gadchiroli bölgesinde başlamıştır bile, Maharashtra (Times of India, 2 Kasım 2009)

14. Mevcut saldırının Ocak 2010’a kadar kısmı olarak sürüncemede tutulması ihtimalı var, diyaolaglarla olanak tanımak için değil, fakat yarı askeri güçlerin Jharkhand’ da gelecek olan seçimlerde oylara ihtiyacı olduğu için. (IANS raporu, 24 Kasım 2009, online  http://www.thaindian.com/newsportal/uncategorized/government-itching-to-go-after-maoists-says-top-cop_100279490.html)