Anasayfa , Avrupa , İsviçre YDG Kampı Başarıyla Sonuçlandı.

İsviçre YDG Kampı Başarıyla Sonuçlandı.

YDG kampi resimleri 02ZÜRİH|07.07.2014|Daha güçlü yürümek için İsviçre‘de gençligin sorunlarını tartışıyoruz başlıgıyla, İsviçre YDG olarak plandıgımız kampımızı 4-5-6 Temmuz tarihlerinde  Zürih‘de gerçekleştirdik.

Bir aylık bir kitle çalışması ve sosyal medyayı da kullanarak İsviçre‘de yoğun duyurusunu yaptıgımız kamp öncesi, bir çok yeni gençle tanışıp kampa katılmaları yönünde çagrılar yaptık.

4 Temmuz günü toplanan kampımız, tanışma ve YDG’nin kısa tanıtımının yapılmasıyla başladı. 3 gün boyunca ne yapacagımızı ve pratikte kollektif bir çalışmayı yürütecegimizi anlatan kısa konuşmaların ardından, “çapulcular zamanı“ adlı filmi hep beraber izledik. Böylece kampımız Gezinin çoşkusuyla başlamış oldu.

Daha ilk günden spontan tartışmalarla başlayan kampımız, özelikle kültürel yozlaşma üzerine yapılan yoğun tartışmalarla devam etti.

Kampın ikinci günü İsviçre‘de gençliğin sorunlarını gençlerle 4 başlıkta tartıştık.

1) İsviçre‘de gelişen ırkçılık ve hayatımıza yansımaları.

2) İsviçre‘de eğitim sorunu ve göçmenlerin yaşamındakı yansıması

3) İsviçre‘de genç kadın sorunu

4) Kültürel yozlaşma

Bu dört başlıkta süren tartışmalar pratikte yaşadığımız sorunların örneklerle de somutlanmasıyla tartışıldı. Tartışmalara katılımın yoğun olması bizler açısından da oldukça olumlu geçmesine vesile oldu.

Daha sonra bu 4 başlık üzerinden yapılan tartışmaları atölye çalışmalarıyla somutluyarak tartışmaları sonlandırdık. Gün boyu ortaya koydugumuz sorunlarımıza çözüm önerileri üzerinden süren tartışmalarla, atölye çalışmalarımız oldukca verimli gecti. Ortaya konan çözüm önerilerini her çalışma grubunun tüm bileşenlerinin söz alarak anlatmaları da oldukca etkiliydi. Kitle önünde konuşma kendini ifade etme ve öz güven noktasında ögretici oldu bu yöntem.

Tüm sorunların temelinde kapitalist sistemin saldırılarının olduğu ve buna karşı örgütlenmenin öneminin altı özellikle çizildi. İkinci günün sonunda yaptıgımız eğlenceyle yoğun geçen tartışmaların yorgunluğu türküler, marşlar ve halaylarla atıldı. Kampımızın üçüncü günün de ise, sabah kamp değerlendirmesi yapıldı.

Yapılan değerlendirme de çıkan ortak düşünce; Kampın olumlu gectiği , kolektif yaşamın pratik de karşılıgını bulundugu, secilen konuların doğru seçim olduğu, konuların güncel olmasının tartışmaları canlı tuttugu… ve bu tip kampların önemine vurgu yapılarak kampımızı sonlandırdık.

Son gün Zürih Gençlik Kültür Evi üye ve çevresinin katılımıyla bir piknik düzenledık. Bu piknige kampa gelemeyen arkadaşlar da çagrılarak kampın nasıl geçtigiyle ile ilgili bilgi verildi ve birlikte güzel vakit geçirildi.

Kampımızın örgütlenme aşamasından sonuna kadar içinde olan İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu’muz (İTİF) ve görevlendirilen federasyon temsilcisi de kampa katılarak tartışmalara, atölye çalışmalarına katılarak destek vermiştir.

İsviçre ADGH dan katılan arkadaşların üç gün boyunca bizlerle olması tartışmalara katılması kamp içindeki pratik içinde destek olmaları, devrimci dayanışmanın güzel bir örnegi olmuştur.

Ön hazırlıklar, katılım, çoşku ve tartışmalarda ki aktiflik kampımızın başarı anahtarı olmuştur.

YDG kampi resimleri 01YDG kampi resimleri 05YDG Kampi resimleri 03YDG kampi resimleri 02

YDG kampi resimleri 05