Anasayfa , Haberler , Görevden alınan Türk: Bizi sindiremezler, direneceğiz

Görevden alınan Türk: Bizi sindiremezler, direneceğiz

ahmet-turk-gorevinden-uzaklastirildi-mardin-e-ve-siirt-e-kayyum-atandi-1479360642

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, bu tür yöntemlerle sindirilmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “12 Eylül’de ve 90’larda sonuç alamadılar, şimdi asla alamazlar” dedi.

 Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk,  bu sabah İçişleri Bakanlığının kararı ile görevinden alınırken, yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman, kayyum olarak atandı. Sabah saatlerinden itibaren Mardin Büyükşehir Belediyesi binasını zırhlı araçlarla abluka altına alan polis binaya giriş çıkışları da yasakladı. Görevden alınmasının ardından ANF’ye konuşan Ahmet Türk, AKP ve saray iktidarının şok etkisi yaratarak herkesi sindirmek istediğini ancak başaramayacağını söyledi.

Türk devletinin 12 Eylül ve ’90’lı yıllarda da benzer bir saldırı ve faşizm uyguladığını hatırlatan Türk, “Başaramazlar, bizi asla sindiremezler, o gün nasıl boyun eğmediysek bugünde eğmeyeceğiz” dedi. 

‘NE PAHASINA OLURSA OLSUN DİRENECEĞİZ’

AKP ve Saray’ın toplumda şok etkisi yaratarak halkı sindirmeye çalıştığına da dikkat çeken Türk, şöyle devam etti. “Bu tür şok saldırılar ve baskılarla toplumu sindirmek istiyorlar, ancak Kürt halkı bu tür saldırılara cevap verecek ve boşa çıkartacak örgütlülüktedir”

Ağır bir baskı ve saldırı süreci ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Türk,  her ne pahasına olursa olsun mücadeleye devam edeceklerini  ve dreneceklerini sözlerine ekledi. (ANF)