Home , Haberler , 1 Mayıs'ta 3 Koldan Taksim'e Girilecek

1 Mayıs'ta 3 Koldan Taksim'e Girilecek

İSTANBUL | 23 – 04 – 2010 | Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’nun (Kamu Sen) oluşturduğu 1 Mayıs Düzenleme Kurulu, kutlamalara ilişkin bir dizi karar aldı.

Yürüyüş Şişli, Şişhane ve Dolmabahçe’den

– Konfederasyonlar 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na üç ana koldan girecek.

–  Devrimci 1 Mayıs Platformunun yer aldığı,Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şişli -Mecidiyeköy güzergahından yürüyecek.

– Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) Şişhane’den alana girecek.

– Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ve  Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) güzergahı ise Dolabahçe.

– Diğer siyasi partiler, kurum ve meslek örgütler de kendi tercihlerine göre hangi konfederasyonla birlikte yürümek istiyorsa o güzergahtan yürüyecek.

– Konfederasyonlar saat 10.00′dan itibaren belirlenen noktalarda toplanacak. Saat 11.00′de yürüyüş, saat 13.00′de de miting başlayacak.

1 Mayıs’ta altı işçi ve memur konfederasyonu Taksim Meydanı’na üç ayrı koldan yürüyecek. Alanın güvenliğini konfederasyonların belirleyeceği bin görevli sağlayacak. Timur Selçuk, sanatçılar korosuyla birlikte 1 Mayıs Marşı’nı seslendirecek.