Anasayfa , Avrupa , Hildesheim,de Taksim direnişi ruhuyla tüm devrimci sanatçıları anma gecesi

Hildesheim,de Taksim direnişi ruhuyla tüm devrimci sanatçıları anma gecesi

hilHiLDESHEiM|15-09-2013 | ‘’Ülkeni kalbinde yaşatırken, ufkunda dünya olsun’’ Hildesheim,de taksim direnişi ruhuyla tüm devrimci sanatçıları anma gecesi tahmin edilen yaklaşık 300 kişinin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleşti. Saat 15:45 ’de başlayan gecede ilk önce açılış konuşması ve saygı duruşu yapılarak, Türkiye devrimci hareketinin önderleri başta olmak üzere tüm devrimci sanatçılar anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun hemen ardından bir temsilci tarafından okunan açıklamada, tüm devrimci sanatçılara ve son süreçte dünyada ve türkiyede gelişen halk ayaklanmalarına değinildi. Açılış konuşmasının ardından, gecenin kültürel bölümü başladı. Kültürel bölümün ilk yarısında sahneye Dimli Amed ve Grubu, Pınar Aydınlar ve Jiyan çıkarak, birbirinden güzel, duygulu ve çoşkulu ezgiler söyleyerek kitleyi çoşturdu.

Programın ikinci bölümünde ilk olarak sahneye çıkan MLPD temsilcisi Kurt Kleffel bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra Grup Haykırış sahneye çıkarak kavga türküleri söyleyerek kitleyi çoşturdu. ATİF Başkanı Süleyman Gürcan ın konuşmasından sonra ,Wezir Demir sahne alarak kendi şiirlerini okudu. En son sahneye çıkan Çar Newa,dan sonra gece son buldu.

Hildesheim,de bundan önce hiç bir devrimci ve demokratik kuruluş tarafından düzenlenmeyen tüm devrimci sanatçıları anma gecesi bazı eksikliklere rağmen, gelen kitleninin beğenisinide kazanarak başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. Ayrıca gecede yapılan anket sonucu, bu tür gecelerin gelenekleştirilmesi yönünde eğilim ortaya çıktı.

hildes1hildes2hildesh

 

h