Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta 8 Mart Gece Yürüyüşü

Frankfurt’ta 8 Mart Gece Yürüyüşü

FRANKFURTF|08.03.2022| Frankfurt’ta yerel ve göçmen kadın kurumları birlikte 8 Mart öncesi akşam yürüyüşü düzenledi. Haftalardır Frankfurt sokaklarında afiş asarak duvarlara yazılamalar yaparak, el ilanları dağıtarak ve videolar hazırlayarak geniş kadın kitlelerine ulaşmak için önemli bir çalışma gerçekleştiren kurumların çağrısıyla farklı kadın grupları eylemde yerlerini aldılar. “Çicekler için teşekkür etmeyeceğiz” sloganıyla gerçekleşen eylem Frankfurt “Alte Oper” da başlayıp Galluswarte’da sonlandırıldı.

Eylem sırasında Türkçe Almanca sloganların ve farklı dillerde müziklerin yer alması, eylemi renklendirdi. Yapılan konuşmalarda “Patriarkal sistemin bize dayattığı yaşamı kabullenmiyor buna karşı direnmekten vazgeçmiyoruz. Nasıl yaşayıp nasıl öleceğimize kimsenin karar verme hakkı yoktur. Kapitalizme karşı ortak mücadele ağını güçlendirme ve kadınların sömürüye karşı başkaldırmaları gerektiği” çağrısı yapıldı.

Eylem çevredeki kitlenin oldukça ilgisini çekti. Ertesi gün (bugün) saat 12:30 da Bockenheim da yapılacak stand çalışmasının duyurusundan sonra eylem sonlandırıldı.