Anasayfa , Haberler , Sarıgazi’de Parti ve Devrim Şehitlerini Anma yürüyüşü düzenlendi

Sarıgazi’de Parti ve Devrim Şehitlerini Anma yürüyüşü düzenlendi

1_şubat_sarıgazi_haberİstanbul- 01-02-2015-  Parti ve Devrim Şehitlerini Anma Haftası kapsamında geçen hafta gerçekleşen etkinliğin ardından bugün ise Sarıgazi’de bir yürüyüş düzenlendi.

Sarıgazi Cemevi önünden Sarıgazi Mezarlığına kadar süren yürüyüşe yüzlerce insan katılırken, yürüyüş boyunca Proletarya Partisi’nin şehitlerinin ve Kobanê şehitlerinin resimleri taşındı.

Partizan imzalı “Kavgayı ölümsüzleşenlerimizle büyütüyoruz”, “Bu çelik aldığı suyu unutmayacak”;  PŞTA imzalı “Her yerde isyan, intifada, serhildan”, “Beşler ölümsüzdür” ve YDG imzalı “Karanlığı aydınlatan şehitler ölümsüzdür” pankartlarının açıldığı yürüyüşte yol boyunca yapılan konuşmalarda, şehitleri anmanın kavgayı yükseltmek olduğu aktarılırken, bunun günceldeki karşılığının Kobanê Direnişini ve zaferini sahiplenmekten yine greve çıkan işçilerle dayanışmaktan geçtiği anlatıldı.

Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya”, “Faşizme isyan, halka önder Partizan”, “Kobanê’de düşene, dövüşene bin selam”, “Beşler yaşıyor, kavga sürüyor”, “ vb sloganların atıldığı yürüyüşte ayrıca, geçtiğimiz yıl yaşanan işçi katliamları da unutulmayarak “Soma Torun Ermenek, Katil devlet hesap verecek”, “Taşeron devlet yıkacağız elbet” şeklinde sloganlar da atıldı.

Yürüyüş sırasında “Yaşasın partimiz TKP/ML”, “Kobanê’de savaşan TİKKO’ya bin selam”, “Gençler dağlara kızıl ordu TİKKO’ya” şeklinde sloganların da atıldığı duyuldu.

Yürüyüş, Sarıgazi Mezarlığı’nda Proletarya Partisi 4. genel sekreteri Mehmet Demirdağ’ın mezarı başına kadar sürerken, burada gerçekleşen anma programında ilk olarak geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden PŞTA faaliyetçisi Nesibe Kaş şahsında tüm parti ve devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

Anma programında ilk konuşmayı PŞTA yaptı. PŞTA adına konuşan Sevim Kalman, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya yaratmak için mücadeleye atılanların, mücadelenin bedeller gerektirdiğinin bilincinde belirterek “Suya atılan taşın yarattığı halkalar gibi mücadelemizi büyütmek, faşizmin saraylarını dövecek dev dalgalara çevirmek için seferber olmalı, güne müdahale etmeli ve geleceğe yön vermeliyiz” dedi.

Daha sonra ise Partizan adına bir açıklama yapıldı. Partizan adına yapılan açıklamada ise, Kobanê zaferinin anlamı ve bu zaferin egemenlerde yarattığı korku aktarılarak “Özveri ile çabalayarak her alanda örgütlülük yaratan, kitlelerin dalgalarıyla faşizmin burçlarına saldıran, faaliyette devrimin hamalı, düşman karşısında ise korkusuz birer fedaisi olan şehitlerimizi bilinçlerimize doldurup düşmanın üzerine yağdıracağız. Onların ayak izlerine basarak, en zorlu koşullarda onlara tutunarak kavgayı zafere taşıyacak, onların düşlerini gerçek kılacağız” denildi.

Bu sırada anma alanına giren TKP/ML Militanları da “Gezi’den Kobanê’ye şehitlerimiz zaferimizin teminatıdır” yazılı pankartlarını açarak TKP/ML İstanbul İl Komitesi’nin bildirisini okudular.

Militanlar, on yıllardır bedeller üzerinden sürdürülen mücadelede Kobanê zaferini doğuran direnişin, ödenen bedellerde son halka olduğunu belirterek, şehit düşenlerin küçük muharebelerle büyük zaferleri yaratmanın anahtarı olduğunu vurguladı. Militanlar alandan ayrılırken, “Yaşasın Partimiz TKP/ML” şeklinde atılan sloganlar ve alkışlarla selamlandı.

Anma etkinliği, Grup İsyan Ateşi’nin de coşkulu marş ve ezgilerini seslendirmesinin ardından ise sonlandırıldı.