Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Çanakkale’de 3 kamu emekçisi cumhurbaşkanına hakaretten ihraç edildi.

Çanakkale’de 3 kamu emekçisi cumhurbaşkanına hakaretten ihraç edildi.

Türkiye|15.04.2017|Çanakkale’de sosyal medyada cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkında dava açılan ve mahkemenin “kovuşturmaya yer yok” dediği 3 kamu emekçisi, Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla memuriyetten ihraç edildi. KESK Çanakkale Şubesi, konuyla ilgili açıklama yaparak 3 üyelerinin mağduriyetinin giderilmesini ve görevlerine iade edilmelerini talep etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çanakkale Şubesi, bir basın açıklaması yaparak bu ilde sosyal medya paylaşımları nedeniyle memuriyetten ihraç edilen 3 kamu emekçisiyle dayanışma içinde olacaklarını, bu ihraçların hukuksuz uygulamalar olduğunu ve buna karşı direneceklerini belirtti. KESK Çanakkale Şubesi 6 Nisan’da sendika binasında yapılan basın açıklamasını Şube adına dönem sözcüsü Dr. Yakup Taş okudu.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanına hakaret konusu, bugün, cadı avına dönüştürülmüş, muhalif sindirme operasyonunun bahanesi haline getirilmiştir. Birtakım idareciler, açığa almak, sindirmek, yok etmek istedikleri kamu çalışanlarının sosyal medya hesaplarını tarayarak, suç teşkil edecek unsur arıyorlar” ifadesi kullanıldı. İhraç edilen 3 kamu emekçisinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve görevlerine iade edilmesi talep edildi.

 

Ayşe Sevim: Gökçeada Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışırken 15 Temmuz sonrası, Facebook paylaşımı gerekçe gösterilerek açığa alındı. İddia edilen suç, Cumhurbaşkanının olduğu bir fotoğraf ve üstünde yazan “Akan kanın sorumlusu aşağıdaki pişmiş kelle gibi sırıtanlardır” ifadesinin paylaşılmasıydı.

17 Şubat tarihinde Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı “kovuşturmaya gerek yoktur” kararı verdi (karar aşağıda). Göreve iadesi beklenirken Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi ve Kurul tarafından 29 Mart’ta ihraç edildi.

Uğur Özdemir: Biga Devlet Hastanesi röntgen teknikeri. Hakkında açılmış herhangi bir adli kovuşturma veya açığa alma işlemi yok. Halihazırda çalışırken, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi ve cumhurbaşkanına hakaret içerdiği gerekçesiyle Facebook paylaşımı nedeniyle 29 Mart’ta ihraç edildi.

Handan Alptekin: Çan Devlet Hastanesi’nde hemşire. Hakkında açılmış herhangi bir adli kovuşturma veya açığa alma işlemi yok. Halihazırda çalışırken, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi ve cumhurbaşkanına hakaret içerdiği gerekçesiyle Facebook paylaşımı nedeniyle 29 Mart’ta ihraç edildi.

Kaynak:Siyasi Haber