Anasayfa , Avrupa , Her yer Kobane, Her Yer Direniş! Überall ist Kobane Überall ist Widerstand!

Her yer Kobane, Her Yer Direniş! Überall ist Kobane Überall ist Widerstand!

Ohne TitelBREGENZ-11-10-2014- Kobane için ve emperyalistler tarafından yaratılan İS’nin Kobane ve Sengal`de  gerçekleştirdiği soykırıma dur demek için birçok yerde olduğu gibi Cumartesi günü Vlbg. Bregenz şehrinde bir miting gerçekleştirildi.

 

Başından provokasyon

Bütün hafta boyunca burjuva-basın ve polis yapılmak istenen miting konusunda bir fobi yarattı. Basında “Kürtlerin mitingi” geçiyordu. Vorarlberg eyaletinin polis başkanı Schwarzler basın toplantıda “Vorarlberg’deki Kürtler Avusturya’nın diğer eyaletlerle kıyasladığımızda daha tehlikelidir” dedi. Aynı zamanda 150 polisle geleceklerini durmadan vurguladı ki insanlar yürüyüşe gelmekten korksun diye!….

 

Yürüyüş alanında eylem öncesi gerginlik

Miting için saat 16:00 için izin alındı ama toplanma saati olarak saat 15: belirlendi. O civarda bir grup Çecen kökenli dinci bıçaklarla alana geldi ve eylemciler ve onlar arasında gerginlik yaşandı ve sonuç olarak bir kişi ağır yaralandı. Polis yoktu sadece olay bitikten sonra geldi ve alanı dağıtmak istedi. Polis ekiplerle orda olduğunu söyleyerek ve “can güvenliği için” beklemek istedi. İki saat boyunca insanlar bekletildi.  Polis timi şefleri şehir içinde MHP yanlılarının kaldırımları  işgal ettiğini ve yine birçok kökten dincinin  saldırmak istediğini bahane etti.  Yürüyüş için bekleyen insanlar Kobane ve Türkiye’de eylemler esnasında katledilen gençler için büyük bir öfke içindeydi ve eninde sonunda yürünmeye başlandı. Yaklaşık beş dakika otoban girişi işgal edildi.

 

Yürüyüş sırasında ATİB camisine iki tane gaz bombası atıldığı  gerekcesiyle gergin anlar yaşandı. Remiseplatz’a geri gelindiğinde bir grup faşist Türk bayraklarıyla ve  Türkeş’in resimiyle provokasyon yarattı. Bunun üzerine Mezopotamya Kültür Merkezinden bir genç kendi duygularına hakim olamadı ve oraya gitmek istedi ancak polis onun üzerine atladı ve göz altına aldı ve biber gaz atmaya başladı. İnsanlar Hasan Şahbaz için oturma eylemi gerçekleştirdi. Saat 19:00’da eylem alkışlarla ve sloganlarla sona erdi.