Home , Avrupa , Hannover NAV-DEM derneğine polis baskını

Hannover NAV-DEM derneğine polis baskını

Almanya’nın Hannover kentinde NAV-DEM derneği bu sabah saatlerinde polis tarafından basıldı.

HANNOVER|05.04.2018| (NAV-DEM) Hannover- Navenda Civaka Demokratik a Kurda derneği  , bu sabah saatlerinde Alman polisi tarafından baskın yapıldı.  polisin 7-8 araçlık bir konvoyla Kürt derneğine baskın düzenledi ve aramalarda çok sayıda pankart,bröşür ve kitap’lara el koyuldu.

Polis, baskına ilişkin herhangi bilgi vermezken, Hannover ve çevrede yaşayan Nav-Dem ve Hannover ATiF taraftarlarınca  derneğin önünde polis baskını sloganlar ile protesto edildi.

Baskına ilişkin  konuşma yapan NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Koçer, polis baskınına sert tepki göstererek, şunları söyledi: „Bize bağlı bütün dernek ve kurumlar yasal olarak faaliyet gösteriyorlar. Hannover derneğimiz de bu çerçevede halkımıza hizmet ediyor. Polisin korsanvari bir şekilde sabahın erken saatlerinde bu şekilde derneğimize baskını kabul edilemez. Bu keyfi bir yaklaşımdır. Hannover polisinin tahammülsüzlüğüdür. Hannover polisi Kürtlere ve etkinliklerine zorluk çıkarıyor. En son da Newroz’u yasaklamaya çalıştılar. Bunun başaramayınca bu tür yollarla kurumlarımızı baskı altında tutmaya çalışıyorlar. Biz bunun peşini bırakmayacağız dedi.”

Baskına ilişkin akşam saatlerinde gerçekleşecek protesto eylemine çagrı yapıldı.