Anasayfa , ATİK , HDP’YE YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ! BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!

HDP’YE YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ! BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!

atik_logokucukATİK | 06-05-2015 | Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin; Erzurum mitinginin ardından Amed’de düzenlediği seçim mitinginde, HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşma yapacağı sırada patlamalar gerçekleşmiş, bu patlamalarda yüzlerce insan yaralanırken, üçden fazla insanımız  yaşamını yitirmiştir.

Seçim sürecinde HDP bileşenlerinin ve destekleyenlerin çaba ve mücadeleriyle yakalanan olumlu rüzgarı engellemek, AKP’nin tek başına iktida olamayacağı endişesi ve telaşıyla tüm devlet olanaklarıyla, Tayyip Erdoğan’ın başkanlık heveslerinin kursağında kalabileceği piskolojisiyle saldırganlaşması, HDP’ye ve Kürt ulusunun haklı mücadelesine karşı şöven ırkçı propagandalarla ayrıştırıcı rol oynayan başta AKP olmak üzere tüm sistem burjuva partilerini bir telaş almıştır.

Ancak emekçi halkımızın her renkten inançların ve kimliklerin, işçilerin, kadınların, gençlerin birlikte hareket ederek daha iyi yaşanabilir bir sistem yaratma mücadelesi tüm egemen sınıfları rahatsız ediyor ve mevcut hükümeti çılgına çeviriyor.  HDP’ye yönelik saldırı ve katliam provalarının arkasında yatan korkudur, iktidarlarını artık eskisi gibi sürdüremeyecekleri telaşıdır..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin HDP’yi hedef göstererek bugüne kadar 140 yerde parti binalarına ve seçim bürolarına saldırmaları, Erzurum da sivil faşist güçlerin polis kollamasıyla saldırtılması, Bingölde bir HDP gönüllüsünün işkence edilerek ve kurşunlaranak katledilmesi, bugün Amed de patlatılan bombalarla mitingin engellenmesi ve ölümlerin ve yüzlerce yaralının sorumlusu, faşist Türk devleti ve AKP hükümetidir. 

Üçden fazla insanın ölümüne, yüzlercesinin yaralanmasına neden olan faşist saldırı; yurtdışında seçim çalışmalarında HDP’nin aktif destekçisi olan konfederasyonumuz ATİK camiasını derinden üzmüş, bizlerce ‘failleri belli’ olan saldırıya karşı öfkemizi bir kat daha arttırmıştır.  Erzurum ve Amed saldırılarını HDP’nin aktif destekleyici olan bizlere de yapılmış birer saldırı olarak görmekteyiz. ATİK olarak bu saldırıları lanetliyoruz.

Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi gönderirken; yaşamını yitiren insanımızın aile ve dostlarına baş sağlığı diliyoruz acılarını paylaşıyoruz.  Bu saldırılara karşı tüm arkadaşlarımızı ve dostlarımızı duyarlı olmaya, alanlara çıkmaya ve hesap sormaya çağırıyoruz.

FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA!

YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA!

 

ATİK 23. Dönem Genel Konseyi

 

ATIK- HDP Saldirilari Aciklamasi