Anasayfa , Avrupa , Zürih’de Kürt Sorunu Tartışıldı!

Zürih’de Kürt Sorunu Tartışıldı!

IMG_1173ZÜRİH|26-05-2013| İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) bağlı Zürih Gençlik ve Kültür Evi’nde 26 Mayıs 2013 tarihinde “Güncel gelişmeler ışığında Kürt sorunu” konulu tartışma toplantısı gerçekleştirildi.

Zürih Gençlik ve Kültür Evi Yönetim Kurulu tarafından, alanda politik ve siyasal atmosferin yaratılması ve politik seviyenin geliştirilmesi için (Eğitim – Tartışma Toplantıları ve Seminer) çalışması yapma kararı üzerine, ilkini 19 Mayıs ta “Demokratik Kitle Örgütü anlayışımız ve çalışma tarzımız” konulu eğitim çalışmasını gerçekleştirildi.

Akabilende 26 Mayıs tarihinde ‘de Kürt Sorunu işlenildi. Gelinen bu yeni aşamada tavrımız ve görevlerimiz ne olmalıdır? Sorusu üzerine yürütülen tartışma ekseninde, çeşitli fikirler ortaya atılsa da, esasen Özgür Gelecek sayı 58 de ortaya koyduğu düşüncenin doğru olmasının yanında, ezberi bozan yaklaşımı ve perspektifi de desteklendi.

Yaklaşık dört saat süren canlı tartışmada, katılanlar tarafından bu ve benzeri tartışma toplantıların devam ettirilmesine dikkat çekilmesiyle bitirildi.