Anasayfa , Haberler , HDP’li vekillerin Cizre’deki yaralılar için başlattığı açlık grevi sürüyor

HDP’li vekillerin Cizre’deki yaralılar için başlattığı açlık grevi sürüyor

41929

Cizre’de yaralıların bulunduğu yerden alınması ve tıbbi müdahalede bulunulması için dün İçişleri Bakanlığı ile görüşen ve ambulans gönderileceği sözlerine rağmen yaralıların bulunduğu yere zırhlı araçların gönderilmesi üzerine açlık grevi başlatan HDP heyetinin eylemi sürüyor.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir’in dün İçişleri Bakanlığı’nda başlattığı açlık grevi sürüyor. Dün bakanlık ile yaptıkları görüşmede yaralılar için ambulansların alınmasına izin verileceği yönündeki sözlere rağmen bölgeye zırhlı araç ve yaralıları infaz etmek için asker gönderilmesini protesto etmek amacıyla açlık grevine başlayan HDP heyeti, sorun çözülünceye kadar eylemlerini sürdürme kararlığında.

Eylem ile birlikte Bakanlık ve hükümet nezdindeki girişimlerini sürdüren HDP heyeti, acilen çözüm bulunmasını bekliyor. Ayrıca devletin ambulans yerine panzer göndermesi gibi güvensizlik yaratan uygulamaları üzerinden de net tavır alan HDP heyeti, artık verilen sözlere değil uygulamaya bakacağını ifade ediyor. Bu arada yerelde de özellikle ölüme terk edilen yaralıların çıkarılması için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

Avukatlar da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) topu Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) atmasının ardından dün önce AYM’ye ardından yeniden acil tedbir kararı ile AİHM’e başvuruda bulundu. Uluslararası alanda yürütülen çabalardan da şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadı.