Home , Avrupa , Nürnberg’de Çevre Eylemi

Nürnberg’de Çevre Eylemi

NÜRNBERG|04.03.2023|Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİF) bünyesinde mücadele yürüten Yeni Demokratik Gençlik (YDG)’in merkezi çağrısına sokağa çıkma çağrısına, Nürnberg YDG Komitesi eylem ile karışılık verdi.
Doğayı savunmak, kapitalizmin doğamızı katletmesini engellemek, askeri bütçelere ve silah üretimine karşı durmak, haksız savaşlara karşı çıkmak için, emperyalist devletlerin nükleer bomba tehditlerine, canlıları ve doğayı yok etmek için yaptıkları yıkımlara, emperyalist-kapitalist sistemlerin yarattığı ekolojik krizlere ve bunların politikalarına karşı çıkmak için herkesi 3 Mart 2023’de tüm Almanya’da gerçekleşecek FFF eylemlerine katılmaya çağıran YDG, bu eylemlerde aktif olarak yerini almıştır.
Nürnberg Kornmarkt alanında toplanan çevre dostu duyarlı kitleler getirdikleri pankart, döviz ve bayraklarla alanı renklendirdiler. Günün önemine ilişkin yapılan konuşmalardan sonra kitle yürüyüşe geçti.
YDG-MYK’sının önceden alanlara gönderdiği almanca sloganlardan bazıları döviz olarak taşındı. Katılımın yoğun olduğu miting coşkuyla sonaerdi.