Anasayfa , ATİF , Duisburg`da Almanya Genel Seçimlerine Dair Panel

Duisburg`da Almanya Genel Seçimlerine Dair Panel

Almanya`nın Duisburg kentinde 17 Eylül Pazar günü Gençlik Ve Kültür Derneğinde ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) Duisburg, AGİF (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu) Duisburg ve DKTM (Demokratik Kürt Toplum Merkezi) tarafından 24 Eylül’de gerçekleşecek parlemento seçimlerine dönük panel gerçekleştirildi.

Enternasyonal Liste/MLPD (Almanya Marksist Leninist Parti) ve Die Linke (Sol Parti) temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. ATİF`in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte ilk Sol Parti Temsilcisi ve Duisburg belediye başkan adayı Erkan Kocalar “Sağ partilerin güncel sorunlarımıza yönelik çözümlerinin halklarımıza yönelik daha uygun koşullarda yaşam alanı vermektense Almanya’da büyüyen ırkçılığa yol açtığını görmeliyiz. Aynı şekilde Duisburg’a bakarsak, yerli halklar ile göçmen halkları arasında suni sorun yaratma ve düşmanlaştırma politikalarının olduğunu görmekteyiz. Ayrıca plansız belediyecilik sonucu Duisburg milyonlarca euro borçlu bir kent haline getirilmiştir. Bu bizim kaderimiz olmamalıdır” dedi.

Kocalar’ın ardından söz alan Enternasyonal Liste/MLPD milletvekili adayı Dr. Bittel Günter: “Yapılacak seçim yalnızca parlementoya girip girmemek meselesi değil, aynı zamanda sosyalizmin propagandasının yapılacağı, kapitalizmin suçlarının en geniş çerçevede teşhir edileceği bir dönemdir. Patron sınıfından yana olan her parti hangi görünüm altında olursa olsun sınıfsal çıkarları gereği seçim sonrası tek faaliyeti işçi sınıfı ve yoksullar aleyhinde çalışmalar olacaktır” dedi.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı panel, soru ve cevapların ardından sonlandırıldı.