Home , Avrupa , HDP milletvekillerinin tutuklanması Nürnberg’de protesto edildi

HDP milletvekillerinin tutuklanması Nürnberg’de protesto edildi

ohne-titel-2HDP milletvekillerinin tutuklanması Nürnberg’de protesto edildi. Kürt yurtseverlerinin çağrısıyla 4 Kasım Cuma günü 12:00’de TC konsolosluğunun önünde gerçekleştirilen protestoda Demokratik Güçbirliği temsilcileri ve kurumlar adına konuşmalar yapıldı, sloganlar atıldı.

Aynı gün saat 16:00’da demokratik kurum ve bireyler Aufseßplatz’da bir araya geldi. ATİK ve diğer kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Bu sırada sosyal medya üzerinden toplanan faşist bir grup bayrakları ve tekbir eşliğinde miting kalabalığına doğru ilerlemeye çalıştı. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganlarını atan öfkeli kitleyi zaptetmek oldukça zor oldu. Miting görevlileri kitleyi sakinleşmeye davet etti. Polis devreye girerek faşist grubu ablukaya alarak dağıttı.

Ardından sloganlar eşliğinde Bahnhof’a doğru yürüyüşe geçildi. 300 civarındaki kitle sık sık AKP ve faşist devlet karşıtı sloganlar attı. Ardından K4’de her yıl düzenlenen Linke Literaturmesse açılışında basın açıklaması yapılarak eylem sona erdirildi.