Anasayfa , Dünya , TKP/ML-TİKKO Rojava Komutanlığı : Her yeri savaş alanına çevirmeliyiz

TKP/ML-TİKKO Rojava Komutanlığı : Her yeri savaş alanına çevirmeliyiz

daglar_partizan_5TKP/ML-TİKKO Rojava Komutanlığı, Dersim’de yaşamını yitiren yoldaşlara ilişkin açıklamasında, “Bulunduğumuz her alanda, her yerde amalara, olmazlara karşı gelip her yeri savaş alanına çevirmeliyiz” dedi.

TKP/ML-TİKKO Rojava Komutanlığı, Dersim’de yaşamını yitiren yoldaşlarıyla ilgili bugün yazılı açıklama yaptı.

“Devrime adanmış yüreklerde tereddüde, teslimiyete ve korkuya asla yer yoktur” denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:
“Hakan, Aşkın ve Tuncay yoldaşlar Demokratik Halk Devrimine sıkı sıkıya sarılmanın, halk savaşında ısrarın, savaşma-savaşı büyütme, savaşı halklaştırma çizgisinin devamcısı oldular. Onların varlığı ve duruşu  yaşanmak ve yaratılmak istenen dünyanın birer özgürlük programları olacaktır. Geleceğe yürünerek uzanacak olan köprülerin sağlam yapı taşları olacaktır.

Şimdi bizler yoldaşlarımızın açtığı bu çetin yolda aynı onlar ve nice şehit yoldaşlarımız gibi savaşı sloganlarla gülerek karşılamalıyız.

Şimdi bizler bize rehber olan yaşamlarını, pratiklerini sıkı sıkıya kavrayarak en ileri atılmalıyız.

Şimdi bizler bulunduğumuz her alanda, her yerde amalara, olmazlara karşı gelip her yeri savaş alanına çevirmeli, savaşı düşmanın ensesinde hissettirmeliyiz. İşte bize verilen talimat budur; silahlarımızı sıkı sıkı kavrayıp sormamız gereken hesabın hiçbir tanesini atlamadan hesap sormak ve savaşı büyütmektir.”