Anasayfa , Haberler , HDP Binasına Saldırı ve Ev Baskınları

HDP Binasına Saldırı ve Ev Baskınları

KAYSERİ/DİDİM |17.12.2016| Askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik gerçekleşen eylem sonrası, Halkların Demokratik Partisi (HDP) binası bir grup faşist grup tarafından saldırıya uğradığı ve binaya bayrak asıldığı bildirildi. ANF’ye görüntüleriyle yansıyan saldırıda bir grup saldırganın sloganları ile binanın kapısını zorladıkları, az sayıdaki polis ekibinin saldırıyı engellemeye çalıştığı görülüyor.

HDP’den Saldırıya Yönelik açıklama

HDP, Kayseri’de yaşanan bombalı saldırıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Saldırının en sert biçimde kınandığı ifade adilen açıklamada “Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız” denildi.

Açıklamada devamla, “Çağrımız, hem iç hem de dış politikada gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikaların, dilin ve üslubun, uygulamaların derhal sonlandırılması yönündedir. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Didim’de HDP’li ve Özgür Gelecek okurlarının evlerine operasyon

Polis bu sabah saatlerinde aralarında Özgür Gelecek okurlarının da olduğu HDP’lilerin evlerine baskın yaptı. Baskında Özgür Gelecek gazetesi, Partizan dergilerine el koyan polis Kaypakkaya resmine de el koydu.

Bugün sabah saatlerinde Aydın’ın Didim ilçesinde aralarında Özgür Gelecek okurlarının da olduğu HDP’lilerin evlerine polis tarafından baskın yapıldı. Özgür Gelecek okurunun evine yapılan baskında evde bulunan tüm Özgür Gelecek gazetelerine ve Partizan dergilerine el koyan polisin bilgisayar ve Ipad’larin harddisklerini de sökerek aldığı öğrenildi.

Evde bulunan İbrahim Kaypakkaya resmine de el koyan polisin evde bulamadığı HDP’liler hakkında “yakalama kararı” çıkardığı belirtiliyor.