Anasayfa , Avrupa , HAYIR Bitmedi!

HAYIR Bitmedi!

HAYIR Bitmedi!

Strazburg |22.04.2017| Hayrilerin ve Mazlumların geleneğinden aldıkları inançla 64 gün boyunca büyük ve tarihi bir direniş ortaya koyan Zindan Direnişçilerinin Açlık Grevi eylemini sonlandırmasının ardından, bütün hakları için HAYIR denilen referandumda olduğu gibi sonrasında gasp edilen hakları için daha fazla birleşik mücadele çağrısı ile avrupa insan hakları mahkemesi önünde yüzlerce türkiyeli ve kürdistanlı bir araya geldi.

Bedel ödemek bedel ödetmekse eğer, görev bu görevi en fazla yerine getiren kürt analarının ahtı karşısında egemenler yenildiler/yenilecekler!

“Şimdiki zaman, anti- faşist karekterli bağımsız ve birleşik direnişleri örmenin tam zamanıdır. Faşizme karşı kendi öz güçlerimizi yeniden üretme hamlelerine başlamalı ve yeniden örgütlemeliyiz. Faşizme karşı birleşilebilecek bütün halk güçleriyle birleşme anlayışına, siyasetine ve taktiklerine vakıf olmak, anın ertelenemez en demokratik ve en devrimci görevidir.” diyerek 3 bölgede yapılacak eylemliklere 24. Dönem Genel Konseyinin genelgesi ile ATiK aktivistleri de partizan coşkusu ile katılım sağladı.

22 Nisan tarihinde Çeşitli bölgelerden Strazburg Avrupa insan hakları meydanına gelen ATiK bileşeni federasyonlar, YDG ve Yeni Kadın aktivistleri “HAYIR bitmedi!” pankartı ile dün olduğu gibi önümüzdeki süreçte de faşizme karşı mücadelede de her zaman olacaklarını bir kez daha haykırdılar.

Saat 12.00 de yüzlerce kisinin biraraya geldiği eylem kürtçe açılış konuşması, saygı duruşu ve konuşmalarla devam etti. Yüksel Koç, Nav-dem temsilcisi ve Fransa HAYIR platformu temsilcilerinin daha fazla mücadele çağrıları alkış ve sloganlarla karşılandı. HDP milletvekili Faysal sarıyıldız ve BDP eş genel başkanı Kamuran Yüksek`in de konuştuğu eylemde yine HDP milletvekili Tuğba Hezer de “Jin Jiyane Azadi” sloganları ile konuşmasını yapmak üzere sahneye geldi. Son olarak ADHK ve ATiK temsilcisi söz aldı. ATiK temsilcisi Ufuk Bedran “16 Nisan Taksim direnişini yeniden canlandırmıştır. 16 Nisan da bir tarih yazdı. Bugün tarihsel bir görevimiz var. Üç tane yol kesişiyor. Birincisi Türkiyede emekçilerin özgürlük mücadelesi, ikincisi Kürt ulusunun özgürlük mücadelesi ve üçüncüsü Demokrasi mücadelesi! İşte bu 3 tane yol, bu 3 tane dağ ve bu 3 tane kavga egemenleri faşist türk devletini dize getirecek.” diyerek sözlerini mücadele çağrısı ile sonlandırdı. ATiK temsilcisinden sonra sahne alan müzik grubunun müzik dinletisinin ardından eylem sonlandırıldı.

Yaşasın Faşizme karşı birleşik mücadele!

Birlik Mücadele Zafer !