Anasayfa , Avrupa , Mannheim’da Hayır Platformu Kuruldu

Mannheim’da Hayır Platformu Kuruldu

MANNHEİM |10.02.2017| Türkiye’de egemen güçlerin halka tek adam faşizmini dayatıldığı referanduma aylar kala ‚hayır!’ kampanyasının çalışmaları Avrupa’da devam ediyor.

Almanya’nın Mannheim kentinde biraraya gelen devrimci-demokratik güçler, TC faşizminin yeni dayatması olan „başkanlık“ sistemi referandumuna karşı ‚hayır!’ kampanyası etrafında bir araya geldi. Oluşturulan Hayır-Platformu çerçevesinde bir toplantı gerçekleştiren kurum temsilcileri, birey ve yerel oluşumlar önümüzdeki döneme ilişkin yürütülecek hayır kampanyası hakkında somut önerileri gündeme aldılar.

ATİF’in de yer aldığı Hayır Platformunda, Nav-Dem, HDK-Almanya, ADHK, AGİF gibi kurumların yerel temilcileri yer alırken, Haziran Hareketi ve Mannheim Alevi derneği temsilcisi toplantıya gözlemci olarak katıldıklarını, platformda yer alıp almayacaklarını ise önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını dile getirdiler. Toplantıya Sol Parti temsilcisi gözlemci olarak katılarak destek sundu.

Toplantıda ortaya konan ortak fikir ise derhal kitleye açık etkinliklerin yapılması, kitlelerin bilgilendirilmesi oldu. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda ATİF tarafından 5 Mart tarihinde yapılacak seminerin ortaklaşılması konusunda karar kılındı.