Home , ATİK , Newroz kutlamarına ATİK’ten Dayanışma Mesajı

Newroz kutlamarına ATİK’ten Dayanışma Mesajı

Cesur ve Fedakar Kürt Halkı, Değerli Dostlar;

ATİK adına, sizleri, Avrupa’daki göçmen işçilerin ve faşizm tarafından yurdundan edilmiş politik sürgünlerin ve mültecilerin en içten devrimci duygularıyla selamlıyoruz. Ve diyoruz ki; Yeniden diriliş ve direniş günü Newroz, 2010’da, tüm halkımıza kutlu ve umutlu olsun!.

Diyarbakir’da Dersim’de, Botan’da, İstanbul’da, Mersin’de ve Düsseldorf’ta ve dünyanın başka şehirlerindeki Newroz kutlamarında, ATIK üyelerinin ve bilesenlerinin kalbi inadına isyan diyen Kürtlerle  birlikte atıyor. ATİK Newroz Delegasyonları olarak,  2010 yılında da, söndürülemeyen Newroz ateşini sizlerle birlikte harlamaya geldik. Newroz’un isyan ve direniş geleneği çeşitli milliyetlerden dünya işçi ve emekçilerinin semayeye karşı yürüttügü kurtuluş mücadelesine ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bir çok Ortadoğu ve Kafkasya halkları açısından Newroz bayramı, yeni yılın, baharın ve yeniden doğuşun simgesidir. Ancak, KÜRTLER İÇİN İSYAN ATEŞİDİR NEWROZ.

‘Açılım’ adı altında bildik ‘inkar, imha ve ilhak siyeseti’nin yeni ambalajlar içinde Kürt halkına dayatıldığı şu günlerde, Kürtlerin meşru iradesi teslim alınmak ve hareketin devrimci dinamiği tasfiye edilmek isteniyor. Bize göre, Kürt özgürlük mücadelesinin meşru direnişine ve demokratik taleplerine şimdi daha fazla omuz vermek tarihsel bir görevdir. Eleştirel ve dostane birlik çerçevesinde, Kürt halkının toplumsal gerçekçi ve onurlu bir barış talebini herkes ciddiye almalıdır. Faşizme ve şövenizme karşı Kürtlerin tam hak eşitliği şimdi daha gür dillendirilmelidir.

Faşist devlet partisi AKP Hükümetince devreye konulan tasviyeci ‘açılım’, Kürtlerin demokratik iradesine yönelik sürdürülen yaygın tutuklamalarla, gelinen aşamada, ‘kelepçeli demokrasi’ diye anılan yeni bir osmanlı oyununa dönüşmüştür. Bununla birlikte ABD ve Avrupalı emperyalistlerin destegiyle Kürt kurumlarına ve demokratik temsilcilerine yönelik baskı(n)lar, operasyonlar, tutuklamalar her tarafta yaygınlaştırılmaktadır. Biz biliyoruzki, zulmün bu egemenliği, ne kadar baskıcı ve şiddetli olursa olsun, Kürt halkı ve gerçek dostları asla yılmayacaktır. Kürtlere yönelik her türden baskıyı bir kez daha lanetliyoruz!

Anadolu/Mezapotamya topraklarında yüzlerce yıldır hükümsüren milli zulme karşı, halkın gerçek demokratik birliğine ve onurlu barışa, daha fazla birleşik mücadele içinde olmakla ancak ulaşabileceğiz!. Halkımızın ortak toplumsal çıkarlarını ve özellikle de Kürtlerin, Alevilerin, Müslüman olmayanların, yani çok çeşitli etnik, kültürel ve inançsal azınlıkların demokratik eşitlik haklarını merkeze alan bir dayanışma kültürünü örmenin şimdi tam zamanıdır.

Kürtler her Newroz kutlamalarında yaktıkları ateşin üzerinden atlarken, ateşe yüzünü dönerken ve ateşin her kızıl kıvılcımından isyan içmekteler. Ateşin üzerinden her atlayışta, ateşin yakıcı sıcaklığının hissedildiği her esnasında, nisyana (unutmaya) karşı cesaretli bir duruş sergilenir. Nisyan İsyan olur. İsyan Ateş olur. Yani Newroz Ateştir! Yani Newroz Nisyana Karşı İsyandır! Yani Newroz İsyan Ateşidir!

  • Yaşasın Newroz, Sönmesin İsyan Ateşi!
  • BIJİ NEWROZ, BIJİ AZADİ!
  • İsyan Ateşi Halkımıza Bereket, Umut ve Özgürlük Getirsin!

20. Genel Konsey adına, 2010- ATİK Newroz Delegasyonu

ATIK_Newroz_2010_mesaji – PDF