Home , Dünya , Hasekê şehitleri için 3 günlük yas ilan edildi

Hasekê şehitleri için 3 günlük yas ilan edildi

nevruz_kutlamalarina_intihar_bombali_saldiri_1426880598_6433Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Hasekê için 3 günlük yas ilan etti.

  • Rojava Kantonları (Cizîrê, Kobanê, Efrîn özerk yönetimleri) Genel Koordinasyonu, Hasekê’de dün gerçekeleşen bombalı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Halkın bayramını kutlarken DAİŞ çetelerinin barbarca bir saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“DAİŞ çeteleri, çoğunluğu çocuk ve kadın olan sivil yurttaşlara karşı barbarca saldırı geliştirmiş, insanlık değerlerine karşı kinini sergilemiştir.

Çetelerin Kobanê, Til Hemîs ve Til Berak savaş cephelerinde kırılmasından sonra gerçekleşen bu saldırı sonucunda Newroz Bayramı’nı kutlayan onlarca sivil şehit düşmüş, yüzlercesi de yaralanmıştır.ˮ

Açıklamanın devamında “Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu olarak karanlık odaklarca sivil halka dönük planlanan bu vahşi saldırı lanetliyoruz” denilerek saldırıda yaşamını yitirenler “2015 Newrozu Şehitleri” olarak adlandırıldı.

Açıklamada ayrıca şehitler için Cizîrê kantonu’nda 3 günlük yas ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, şehit ailelerine ve Kürdistan halkına bağsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulunarak şehitlerin mücadelesine bağlılık sözü verdi.

Genel Koordinasyon, tüm halkı da cenaze törenlerine katılıp şehit ailelerinin yanında durmaya çağırdı.