Home , Avrupa , 19 Ara​lık Zindanlar Direnişi, Maraş ve Robosk​i’de Katledilenler Anıldı

19 Ara​lık Zindanlar Direnişi, Maraş ve Robosk​i’de Katledilenler Anıldı

mannheim_19aralikMANNHEIM | 04 – 01 – 2014 | Almanya’nın Mannheim şehrinde 29 Aralık Pazar günü 60 kişilik bir katılımla Mannheim ATİF tarafından gerçeklestirilen panelde açılış konuşması sonrasında katliamlarda hayatlarını yitiren insanlar için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından her üç katliamla ilgili sinevizyon gösterildi. Panelde ağırlıklı olarak 19 Aralık 2000’ de faşist Türk devleti tarafından F tipi hapisanelerde „hayata dönüş operasyonu„ adı altında gerçekleşen katliama değinildi. Bu katliamda 28 tutsak hayatını kaybetmişti.

Bunun yanı sıra 19-24 Aralık 1978 Maraş’da devlet ve sivil faşistler tarafından yüzlerce insanın katledildiği ve birçok iş yerinin talan edildiği insanlık suçu bir kez daha kınandı ve katledilenler anıldı.

Bu katliamların yanı sıra Roboski (Uludere) katliamına da değinildi. Faşist Türk devletinin 28 Aralık 2011 de 34 Kürdü F-16 askeri uçaklarıyla bombalayarak katletmesi kınandı.

Bir ölüm orucu direnişcisi olan panelist  F-tiplerinin kuruluş nedenleri ve mekanizmalarını açıkladı. Daha sonra kısa bir ara verildi, aradan sonra soru sormak ve düşüncelerini belirtmek isteyenlere söz hakkı verildi. Panelist arkadaşın soruları cevaplandırmasından sonra panel sonlandırıldı.