Home , Avrupa , Hannover,de Türkiyedeki Halk İsyanına Destek Mitingi!

Hannover,de Türkiyedeki Halk İsyanına Destek Mitingi!

IMG_3971HANNOVER | 08 – 06 – 2013 | İstanbul ve Türkiye’nin birçok yerinde devam eden Halk direnişine Avrupa’dan destek eylemleri gelmeye devam ediyor. Hannover’de ATİF, YDG ve Yeni Kadınında yer aldığı ‘‘ Gezi Parkına Destek Eylemi ‘‘, Hannover Barış Platformu, ABF Kuzey Bölge Temsilciligi, Güneş e. V., Özgürlük ve Dayanışma, DİDF, ADHF, Redd Düşün ve Sanat Kolektifi, TKP Hannover, Avrupa Sürgünler Platformu , TKP 1920, DAAB, Die Linke ve SDS tarafından üç günlük bir eylem gerçekleştiridi.

HER YER TAKSİM! HER YER DİRENİŞ!

27 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul’un göbeğinde Taksim Gezi parkında başlayan Halk Direnişi tüm Türkiye’ye yayıldı! İstanbul’daki çatışmaların ardından Ankara,da, İzmir,de, Dersim,de, Antakya,da ve türkiye genelinde çatışmalar yaşandı. Polis faşist AKP zihniyetini halkın üstünde acımasızca uyguladı. Bir taraftan  Emperyalizm,in uşağı tayyip erdoğan tarik edici açıklamalar yaparken, bir taraftandanda türkiye,de tayyip,in köpekleri işbaşında

kendi halkına acımasızca saldırıyordu. Bu pervasızca saldırılar karşısında direnen halkın isyanına, Avrupa’dan, Amerika’dan, dünyanın her kıtasından dayanışma başladı.

 

Hannover,de üç günlük Miting

06.06.2013 Perşembe mitingin ilk günü Hannover,in Steintor meydanına çadır kuruldu. Çadırın etrafı komitede yer alan kurumların flamaları ile donatıldı. ATİK-YDG imzalı ‘‘TAKSİM İST EİN ZEİCHEN DER REVOLUTION! DER KAMPF GEHT WEITER!‘‘ yazılı dev pankart meydanın ortasında bulunan direklere asıldı. Sık sık konuşmaların yapıldığı ilk miting gününde türküler ve şiirler okundu. Genelliklen ‘‘Faşizme karşı omuz omuza‘‘, ‘‘Her yer Taksim, her yer Direniş‘‘, ‘‘Yaşasın halkların kardeşliği‘‘ sloganları atıldı. Miting gece geç saatlare kadar devam etti. Bir grup çadırda yatarak nöbet tuttu.

07.06.2013 Cuma mitingin ikinci günü sabah erken saatlerde kahvaltı sonrası bildiri dağıtımıylan başladı. Öğlen saatlerinde komitede yer alan kurum temsilcileri birer konuşma yaptı. Konuşmalar bittikten sonra müzisyenler türküler ve marşlar okudu. Yer yer kalabalık olan miting alanı çevreden geçen kitlenin ilgisini çekti. Çadırın yanına gelen alman ve göçmenlerle bilgilendirme konuşmaları yapıldı.Cuma günüde miting geç saatlare kadar sürdü.

08.06.2013 Cumartesi günü miting sabah erken saatte yürüyüş hazırlıklarıyla başladı. Geçen iki güne göre cumartesi günü daha heyecanlıydı. Öğlen saatlerinde kalabalık olan miting alanında bildiriler dağıtıldı. Gittikçe kalabalıklaşan meydanda konuşmalarından ardından yürüyüşe başlanıldı. Beklenenden hayli fazla olan bir kalabalık,la Steintor meydanında Hauptbahnhof,a doğru yol olan yürüyüş korteji, şehir merkezini Taksim meydanını andıran bir görüntüye benzetti. Umulduğundan fazla ilgi gören yürüyüş Hauptbahnhof,ta durdu. Burda konuşmalar yapıldı, konuşmaların ardından yürüyüş korteji yürüyüşe devam ederek Steintor meydanına geri döndü. Meydanda konuşmalardan sonra halaylar çekilerek miting başarılı bir şekilde son buldu.

 

Yaşasın Halkların Kardeşliği!

Kahrolsun Faşizm!

Mehmet Ayvalıtaş ölümsüzdür!

Abdullah Cömert ölümsüzdür!

Hannover ATİF

Hannover YDG

Hannover Yeni Kadın