Anasayfa , Avrupa , Andrea Wolf ve 41 PKK Gerillası İçin Dayanışma Eylemi

Andrea Wolf ve 41 PKK Gerillası İçin Dayanışma Eylemi

FRANKFURT | 17 – 09 – 2011 | 1998 yılında bir çatışma esnasında Türk Ordusu tarafından katledilen alman enternasyonalist Andrea Wolf ve 41 PKK’li Kürt kadın savaşçının mezarında incelemelerin yeniden başlatılması için oluşturulan heyet Türk makamlarınca engellenince bir dayanışma sesi de Almanya’nın Frankfurt kentinden yükseldi.

Çoğunlukla Alman parlamenterlerinden, insan hakları savunucularından ve Andrea Wolf’un yoldaşlarından oluşan heyetin Çatak’ta bulunan toplu mezara gidisi Van Valisi ve Türk makamlarınca engellendiğinden dolayı Frankfurt’ta KFW- Banka grubunun önünde bir dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

KFW- Banka grubu Almanya silah ticaretinde önemli bir finansman olduğu biliniyor. Kredilerle ve para yardımları ile Almanya’nın silah ticaretine yıllardır destek sunuyor. Türkiye’de Almanya’dan aldığı silah ve panzerlerle Kürt halkına ve onun militanlarına yönelik kirli savaş yürütüyor.

Bu nedenle KFW-Banka grubunun önünde bir araya gelen Enternasyonalist Eylem Birliği bileşenleri bir yandan Türk makamlarının Çatak’ta heyeti engellemesini protesto ederken bankanın önünde yapılan konuşmalarla da KFW- Banka grubunu teshir ettiler. Yoldan gecen halkın yoğun ilgisini çeken eylem, yapılan konuşmaların ardından ve „Alman silahları ve parası, tüm dünyada katlediyor“, „Alman panzerleri, Kürdistan’dan defol“ sloganları esliğinde sonlandırıldı. (etha)