Anasayfa , Avrupa , HDP’ye Yapılan Saldırılar Protesto edildi
HDP’ye Yapılan Saldırılar Protesto edildi
HDP’ye Yapılan Saldırılar Protesto edildi

HDP’ye Yapılan Saldırılar Protesto edildi

HDP binalarına yapılan saldırılar Londra’da yürüyüşle protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Adana ve Mersin’deki il binalarına yapılan bombalı saldırılar Türkiye genelinde protesto edilirken, saldırılarLondra’da da kınandı.

HDP’ye Yapılan Saldırılar Protesto edildi

HDP’ye Yapılan Saldırılar Protesto edildi

HDP Britanya Koordinasyonu öncülüğünde gerçekleşen protesto yürüyüşüne Demokratik Güç Birliği bileşenleri de destek verdi.

Ellerinde “Oylarımız HDP’ye”  yazılı pankartlar taşıyan kadınların öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş boyunca, ‘faşizme karşı omuz omuza’ ve HDP’ye kalkan eller kırılsın sloganları atıldı.

Woodgreen’de başlayan yürüyüş Kürt Toplum Merkezinde sona erdi.

HDP’nin bombalı saldırılar sonucu ilk açıklaması

Yapılan saldırılar sonrası HDP yaptığı açıklamasında, “Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir” denildi.

İşte HDP açıklamasının tamamı:

“7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partimize yönelik saldırılar da artıyor. Bugüne kadar Genel Merkezimiz dahil olmak üzere yaklaşık 60 noktada parti binalarımız, araçlarımız, üyelerimiz ve gönüllülerimiz saldırıya uğradı. Bu sabah Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırılar da işin hangi boyuta geldiğini gösteriyor. Adana il binamıza yapılan saldırıda 6 yöneticimiz ve çalışanımız yaralanmıştır.

Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin’de almıştır.

Şu bilinsin ki, hiçbir güç HDP’nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engelleyemeyecektir. ‘Yeni Yaşam’ ve ‘Büyük İnsanlık’ çağrılarımız Türkiye’nin dört bir yanında hayat bulmaya devam ediyor.

Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırıları nefretle kınıyor, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını bekliyoruz.”