Anasayfa , Avrupa , Norveç‘te Yaşanan Irkçı Faşist Katliam Lanetlendi

Norveç‘te Yaşanan Irkçı Faşist Katliam Lanetlendi

 INNSBRUCK | 09 – 08 – 2011 | ATİGF ve Bleiberecht Platformu tarafindan, Innsbruck´un işlek caddelerinden olan Maria Theresien Str. de  Norveç katliamını lanetleyen bir miting gerçekleştirildi.

Yaklaşık 120 kişinin katıldığı mitingde, Norveç‘te katliamda katledilenler şahsında, tüm faişzme karşı mücadelede şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Mitingin açılış konuşması ATİGF tarafından  yapıldı. Konuşmada ırkçılığın Batı Avrupa‘da ve Avusturya‘da geldiği boyut anlatıldı.

Batı Avrupa‘da ırkçıların devlet ve polis tarafından korunduğunun en basit örneğinin, faşist katilin Norveç askeriyesiyle ilişkisinin oldugu ve geçmişte ırkçı faaliyetleri olmasina rağmen beş ayri silah ruhsatına sahip olması. Faşist katilin katlettiği Gençlerin bir kısmının Norveç‘te Anti-faşist örgütlemenin içinde olmalarıdır. Bu katliamın gerçekleşmesi ve sonrasında polisin geç gitmesi bu ilişkinin bir göstergesidir.

Yine Avusturya‘da sürekli gerçekleşen ırkçı saldırılar camiler, göçmenlerin oturduğu evler ve mülteci kamplarına yönelik kundaklamalar sürekli polis tarafında küçümsenmesine değinildi. Yine Tirol´da Milletvekili olan ırkçı Faşist FPÖ‘lü, bu katliama yönelik övücü açıklamalar sitesinde yapması lanetlendi.

Mitingde açık mikrofonda kitleden bir çoğu görüş belirttikten sonra faşizm lanetlenerek etkinlik sona erdirildi.