Home , Avrupa , Hannover’de Şengal Kuşatması Protesto Edildi

Hannover’de Şengal Kuşatması Protesto Edildi

hanoverHANNOVER | 20-10-2014 | Katil IŞİD  çeteleri tarafından bugün sabah erken saatlerinde Ezidilerin yaşadığı Şengal bölgesinin yeniden kuşatma altına alınara yeni bir katliam gerçekleştirilmek isteniyor. Onbin civarında Ezidi catışarak dağlara çekilmiş durumda.

Avrupa Ezidiler Federasyonu yeni bir katliam tehdidine karşı Kürdistanlılar ve dostlarını alanlara cıkma cağrısı yaparak sessiz kalınmaması gerektiği belirtildi. Haberin duyulması üzerine Hannoverde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Hannover istasyonu önünde toplanarak sessiz kalınmayacağı ve göz yumulmayacağını haykırdılar. Kısa zaman dilimi içersinde yüzlerce insanın biraraya gelmesi tehlikenin büyüklüğünün farkındalığı acısından kayda değer bir gelişmedir.

ATİK, Partizan ve yerli antifaşist-otonomcularında destek verdiği eylem yaklaşık üç saat sürdü. Yapılan konuşmalarda faşist Türk devletine ve IŞİD çetelerinin saldırılarına sessiz kalınmayacağı ve sonuna kadar mücadele edileceği vurgulandı. Eylemlerin devam edeceğinide vurgulayan kurum temsilcileri herkesi 23 ekim perşembe  günü Hannover parlamentosu önünde yapılacak eyleme katılmaya cağırdı. Eylem atılan sloganların ardından sona erdi