Home , Haberler , Kadınlara yönelik taciz ve tecavüzlere geçit vermeyeceğiz!

Kadınlara yönelik taciz ve tecavüzlere geçit vermeyeceğiz!

Ohne TitelYılbaşı gecesi Köln Hauptbahnhof meydanında, küçük gruplar halinde gelip toplanan 1200 Erkek, yeni yıl kutlaması için gelen genç Ohne Titel 2kadınlara cinsel tacizde bulunup eşyalarını gasp etmiştirler. Ayrıca bir kadına da tecavüz edilmiştir. Yılbaşı kutlamalarının yapılacağı alanda polis yok denilecek kadar az iken, telefonla yardım isteyen kadınlara da kendi imkânlarıyla alandan uzaklaşmaları söylenmiştir.

Son bir hafta içinde saldırıya uğradığı için polise başvu yapan kadın sayısı yüzü aşmıştır. Benzer saldırılar yılbaşı gecesi Stuttgart ve Hamburg’da da yaşanmıştır.

Devlet yetkilileri birbirini eleştirirken, ırkçı ve faşist örgülter suçu mültecilerin üzerine yıkarak faşizan propagandayı arttırmaktadır.

Çeşitli devrimci, demokrat, anti faşist örgütler ve Köln’de yaşayan halk 5 Ocak akşamı saat 18.00’de Köln Dom Kilisesi önünda gerçekleştirilen protesto mitingine katılarak, kadına karşı şidettin her türüne karşı olduklarını haykırdılar. Suçluların derhal bulunması ve hak ettikleri cezanın verilmesini istediler. 300 civarında insanın katıldığı eylem, yapılan yürüyüşle sona erdi.

Yeni Kadın Köln