Anasayfa , Haberler , Tutuklu Gazeteci ve Yazarlara Özgürlük

Tutuklu Gazeteci ve Yazarlara Özgürlük

İSTANBUL | 24 – 03 – 2010 | Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek, Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan’ın aralarında bulunduğu sosyalistlerin yargılandığı 10 Eylül davasının 26 Mart’ta yeni bir duruşması görülecek.

TMY terörü ile 4 yıldır tutuklu yargılanan gazetemiz çalışanları, yazarlarımızla birlikte aynı davada yargılanan sosyalistler, 8 Eylül 2006’da gözaltına alınarak, sahte belgeler ve uydurma ‘delil’lerle tutuklandılar. Eylül tutsakları, 26 Mart’ta yeni bir duruşmada hakim karşısına çıkacaklar.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle: “Bu dava, toplumsal muhalefet güçlerinin “Toplumla mücadele yasası” adını verdiği TMY’nin (Terörle Mücadele Yasası) uygulandığı ilk kapsamlı dava olma özelliği taşıyor. TMY’nin, basın özgürlüğüne, düşünce ve ifade özgürlüğüne, söz eylem ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik asli engellerden birisi olduğu gerçeği, bu dava ile kapsamlı olarak açığa çıktı. TGDP olarak, şimdiden fiilen 4 yıl cezaya çarptırılmış olan tutuklu gazeteci ve yazarların, sosyalistlerin 9. duruşmalarında, 26 Mart’ta serbest bırakılmalarını istiyoruz. Basın meslek kuruluşlarının, insan hakları savunucularının, basının ve kamuoyunun bu davayı yakinen takip etmeleri, gerekli duyarlılığı göstermeleri; TMY’nin iptal edilmesi mücadelesinin güçlendirilmesi, düşünce ve ifade özgürlüğü, söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğü bakımından da özel önem taşımaktadır.”

Duruşma Tarihi: 26 Mart 2010, Cuma Saat: 11.00 Yer: 10. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul/Beşiktaş Adliyesi (Eski DGM) (Atılım)