Anasayfa , Avrupa , Hannover`de faşist saldırılara öfke

Hannover`de faşist saldırılara öfke

11986372_846170722118509_3336825558892761578_nHannover`de 12 Eylül Cumartesi günü Türk faşistlerinin yapmak istedikleri ırkçı yürüyüşü engelleme esnasında çıkan çatışmada Mazlum Ömer isimli Kobane`li bir kürt genci faşistler tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Bu saldırı üzerine yurtsever ve devrimci güçler aynı gün alanlara dökülerek saldırıya yanıtsız kalınmayacağının mesajını verdiler. Ve Pazar günü kitlesel bir protesto kararı aldılar. 13 Eylül Pazar günü „Faşizme geçit vermeyeceğiz“sloganı ile düzenlenen yürüyüşe binlerce kitle katıldı.Saldırının gerçekleştiği Steintor meydanından başlayarak şehir merkezine yürüyen kalabalık kitle, faşist saldırıya öfke kustu. Faşist Türk Devletinin Cizre de sürdürdüğü vahşet ve saldırılar kınandı.Miting alanında devrimci-demokratik kurumlar adına yapılan açıklamalarda; Türk devletinin  Kürt ulusuna yönelik saldırı ve kuşatmaya bir an önce son vermesi gerektiği ifade edildi.
Partizan temsilcisi ise yaptığı konuşmada; Kürtlere,devrimcilere saldırıların ilk ve yeni olmadığına dikkat çekerek, saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarını,devrim ve ulusal kurtuluş mücadelesinin mutlaka başarıya ulaşacağını belirtti. Faşist çakallara meydanı boş bırakmayacaklarını belirten Partizan temsilcisi, Mazlum Ömer`in cesur duruşunun örnek alınması gerektiğini belirtti.
Miting ve yürüyüş boyunca kitlesel olarak „ Kürdistan faşizme mezar olacak „ „ Yaşasın Devrimci dayanışma“ „Yaşasın Halkların Kardeşliği“ sloganları haykırıldı. Pazartesi açılacak Seçim çadırına katılma çağrısıyla eylem sonlandırıldı.