Home , Avrupa , Hannover’de Binlerce kişi Polis Yasası’nı 2. kez Protesto Etti!

Hannover’de Binlerce kişi Polis Yasası’nı 2. kez Protesto Etti!

HANNOVER|08.12.2018|İçinde ATİF-YDG Hannover,MLPD,DİE-LİNKE,DİDF,NAV-DEM ve Antifa gibi parti, kitle örgütleri, dernek ve sendikalarında içinde olduğu ve desteklediği 120 kurum tarafından PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ’ne binlerce kişi katıldı.

Bugün (08.12.2018) Saat 13’den itibaren Hannover Opera binasının önünde birikmeye başlayan kitle, saat 14’de yürüyüşe geçti.

kitle yürüyüş güzergahı boyunca oldukça coşkulu ve eyalet meclisinden geçirilmek istenen Yeni Polis Yasası’nı (#noNPOG) protesto etti.

Yürüyüşçüler alana büyük pankartların yanında küçük flamalarla gelmişlerdi. Pankart ve dövizlerde yazılanlar, kitlelerin isteklerini haykırıyordu.

Yürüyüşe katılan kitlenin büyük bir bölümünün genç olması dikkatleri çekti.

Yürüyüş eyalet parlamentosunun önünden geçip yürüyüşün başladığı nokta olan Opera binası nın önünde kurulan platforma kadar devam etti ve burada katılımcı parti ve gruplar  konuşmalar yaptı.

Konuşmacılar polis yasasının derhal geri çekilmesini istediler. Ve ülkede gericileşmeye ve yabancı düşmanı politikalara ve ırkçılığa izin vermeyeceklerini ve mücadele edeceklerini söylediler.Sonrasında Müzik dinletisi ve sloganlar ile sonlandı.