Home , Dünya , Endonezya’da Tsunami Felaketi
(Photo by Ronald / AFP)

Endonezya’da Tsunami Felaketi

(Photo: Reuters)

Haber Merkezi |23.12.2018| Endonezya’da yaşanan Tsunami faciasında gelen son bilgilere göre en az 168 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Sumatra ve Java adalarında yaşanan olayda Endonezya Doğal Afetlerden Korunma Kurumu 750 kişinin yaralandığını ve 30 kişinin de kayıp olduğunu duyurdu. Bilançonun artmasından endişe ediliyor. Kurum adına Twitter’den felaketin fotoğraflarını ve videolarını yayınlayan Purwo Nugroho, 430 ev, 9 hotel kompleksinin, 10 geminin ve onlarca arabanın zarar gördüğünü belirtti.

Endonezya Jeofizik Ajansı, tsunami felaketine Anak Krakatau adlı bir yanardağın sebebiyet verdiğini ve ardından su altından heyelanların yaşandığını açıkladı. EJA uzmanları yerel saat ile 21.03’te yaşanan volkan patlamasından 24 dakika sonra su dalgalarının kıyılara ulaştığı vurguluyorlar. Ardından yaşanan sel felaketleri ile bilançonun ağırlaştığı dile getiriliyor. Anak Krakatau yanardağı en aktif yanardağlar arasında gösteriliyor.

Banten ve Carita turistik kıyı şeritleri de tsunami felaketi sonrası etkilenen kıyılar olarak ajanslara yansıdı. Turizm sezonu itibariyle kalabalık bir turist kesiminin etkilenmesinden endişe ediliyor.

(Photo by Ronald / AFP)

İnternette yaygın olarak yayınlanan bir video görüntüsü, ünlü Koreli müzik grubu Seventeen’in sahne alması sırasında sahnenin çöktüğü görülüyor. Bir menajer ve gitaristin hayatını kaybettiği ve 3 müzisyenin ise kayıp olduğu dile getiriliyor.

Eylül ayında yaşanan tsunami felaketinde Endonezya’da 2100 kişi hayatını kaybetmişti. 2004 yılının aralık ayında yaşanan felaket 220 bin insanın hayatına mal olmuştu.