Anasayfa , Avrupa , Hannover’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Etkinliği

Hannover’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Etkinliği

HANNOVER|08.03.2020|Hannover’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar  İnisiyatifinin organize ettiği bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kadınların ” Jin Jiyan Azadî – Kadın Yaşam Özgürlük – Frauen Leben Freiheit” pankartı ile sahneye çıkıp Las Tesis dansı yapmaları ile başladı. Ardından dünyada dünden bugüne gelişen kadın mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterildi.

Kadın İnisiyatifi adına konuşma yapan Zeliha Altuntaş, konuşmasında, kadın sorununun aynı zamanda toplum sorunu olduğu, dünyanın her yerinde şekli değişse bile kadınların her türlü şiddete maruz kaldığı ve buna karşı çözümün örgütlü mücadele olduğunu ve bu açıdan 8 Mart’ın resmi tatil olmasının önemli olduğunu belirtti.  Sonrasında ise Yeni Demokratik Gençlik aktivisti Mustafa Sağ ezgileri ile sahnede yerini aldı.

Mustafa Sağ ‘ın ardından konuşma yapan Yeni Kadın temsilcisi ” erk sisteme karşı mücadelenin elzem olduğunu, kadın ve LGBTİ +’ ların her geçen gün kapitalist emperyalist bir dünya içinde baskıya maruz kaldığını ama direnişin de buna paralel olarak büyüdüğünü ve bizlerinde bulunduğumuz her alandan bu direniş sesini yükselme zorunluluğu olduğunu ” vurguladı.

Temsilci düzeyinde,

Die Linke den Lars Leopold

Die Grüne Evrim Cambuz

SPD  Belgin Zaman

Ethno- medizinisches Zentrum Geschäftsführer  Ramadan Salman

Gie gelber Hand Martin Sieber

Can Arkadaş Nadia Kurtul

GeMide den Hükya Feise

Brücke der Kulturen Hildesheim..

MLPD ve Courage gibi kurumlar yer aldı. Bu kurumların bazıları günün anlam ve önemi dair konuşmalar yaptı.

Konuşmaların ardından Hannover ATİF söz aldı. Konuşmada, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar İnisiyatifinin önemini vurgulayan temsilci ” Kadın mücadelesinin insanlık mücadelesinden bağımsız olmadığını, bu yüzden ATİF Hannover olarak bu mücadelenin içerisinde olacağız” dedi. Yine yazar ve şair Nuriye Zeybek ‘de şiir dinletisi ile etkinlikte yerini aldı.

Son olarak sanatçı Özden Çiçek ve Uğur Durmuş sahne aldı.Ermenice, Kürtçe ve Türkçe ezgiler söylendi. Farklı dillerde söyledikleri ezgiler ile dillerin farklı ama kadın sorunun aynı olduğunu vurguladılar. Yeni Kadın ‘ nın da örgütleyicisi olduğu etkinlik halay ve zılgıtlarla son buldu.