Anasayfa , Haberler , Özgür Gelecek ve Partizan’dan Açıklama

Özgür Gelecek ve Partizan’dan Açıklama

Özgür gelecek ve Partizan dergisinin İzmir bürosuna yapılan gasp girişimine illişkin bir açıklama yayınlandı. Özgür Gelecek ve Partizan tarafından yapılan, bilgilendirme ve uyarı amacı taşıyan açıklamada, “devrimciliği çoktan askıya alınmış kesim karşısında alanlarımızı sonuna kadar koruyacağız” denildi.
Yapılan yazılı açıklamada “Özgür Gelecek-Partizan İstanbul-Aksaray ve Kartal bürolarına dönük, çalışanlarının şiddet kullanılarak bürodan çıkarılması ve gasp edilmesi ile başlayan şiddet ve tehditler, 1 Mayıs’ta ve 18 Mayıs etkinliklerinde, hatta şehitlerimizin cenazelerinde devam etti” denilerek saldırıların bir süredi devam ettiğine dikkat çekiliyor.
Açıklamada; “Devrimcilere yönelik şiddeti, tüm uyarı ve eleştirilere karşın bir “ilke” haline getiren bu çetevari tutumları devam ettirenler, en son Cuma günü (07/07/2017) çalışanlarımız içeride değilken, İstanbul’dan gelip İzmir’den de birkaç kişiyi yanlarına alarak İzmir büromuzun kilidini tıpkı bir hırsız gibi kırıp içeri girerek gasp etmeye çalışmışlardır. Bunu duyarak büromuza sahip çıkan okurlarımızla birlikte Cumartesi günü çalışanlarımız büroya giderek gasp olayını sonlandırmışlardır. deniliyor
Özgür Gelecek-Partizan olarak şiddete boyun eğmeyeceklerini belirttikleri açıklamada “Bugüne kadar sakinliğimizi koruyarak daha kötü sonuçlara yol açabilecek hareketlerden kaçındık. Bu tavrımızın elbette doğru olduğunu düşünmekteyiz” deniliyor.
Uyarı ve Çağrı
Gasp girişimini gerçekleştirenlere yönelik uyarı amacı taşıyan açıklamada, devrimci-demokratik kamuoyuna yönelik birde çağrı yapılıyor. Açıklamada; Ancak devrimciliği çoktan askıya almış kesim karşısında alanlarımızı sonuna kadar koruyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz! Dışarıdan gelerek ve zor yöntemlerini devreye sokanlara karşı aktif tutum alacağız! Tüm okurlarımızı ve devrimci kurumları, tamamen bizim istek ve çabamıza karşın yaşanabilecek daha kötü sonuçları önlemek için bürolarımıza çağırıyoruz!
On yıllardır düşmanın tüm saldırılarına karşın bürolarını kapatmayan, yayınlarını çıkartan, devrimci basın geleneğinin önemli bir parçası olan Özgür Gelecek’i susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek! Düşmanın saldırılarına karşı okurlarımız ve devrimci, demokratik kamuoyu bugüne kadar nasıl yanımızda olduysa, onları bu saldırılara karşı da aktif tutum almaya çağırıyoruz!” ifadelerine yer veriliyor.