Home , Avrupa , Dünya Kobane Gününde Basel`de kutlama

Dünya Kobane Gününde Basel`de kutlama

img-20161101-wa00101 Kasım Dünya Kobane günü etkinliğine, Basel Dayanışma Platformu ve HDK-A Basel ortak eylem birliğiyle yaptığı yürüyüşe İşviçreli kurumlar da destek verdi.

Kitlenin öfkesini ve isyanını haykırdı. „Türk askeri Kürdistandan defol, Diktatör Erdoğan , Kürdistan faşizme mezar olacak , Yaşasın Kobane“ sloganlarıyla Basel halkı sokaklardaydı.

Etkinlikte ATİK-İTİF-YENİ KADIN YDG ve Partizan bayraklarıyla yerini aldı.

ohne-titel-3

Baselde Claramatteden başlayıp Marktplatz da sona eren yürüyüş Devrimci kurum ve kuruluşların katılımı aynı zamanda İşviçreli kurumların destekledigi yürüyüş HDK-A Basel ve Basel Dayanışma PLatformu bileşenlerinin ( İDHF-DİDF-BİRKAR-PDD-TKEP/L-HAZİRAN HAREKETİ- SYKP-İTİF )ortaklaşa yaptıkları almanca ve türkçe açıklamada sunlar belirtildi:

„Kobane direnişinin anlamı olan 1 Kasım Dünya Kobane Gününe, bu direnişin yaratıcısı olan Kürt halkı başta olmak üzere , savaş siperlerinde , sokak eylemlerinde , uluslararası alanda , insanlık bilincini Kobane mevzilerinde ortaya koyan dünya ezilen halklarına Devrimci , sosyalist ve aydın güçlere kutlu olsun. Şan olsun bugünü yaratanlara“

Ortadoğu da emperyalist hegomonya ve gerici bölgesel güçlerin kirli savaşının zemininden beslenen ve bazı emperyalist güçler ve bölgesel savaş aktörlerinin fiili desteğiyle büyüyen çağın en barbar örgütü DAİŞ’e karşı sürdürülen bu direniş, sadece DAİŞ’i geriletmekle kalmamış 134 gün süren direniş ezilen tüm halklara olumlu deneyimler bırakmıştır.Kobane Kürt ulusunun kendi ulusal demokratik hakları açısından ilk kıvılcımın çakıldığı alandır. Özelikle Faşist türk hakim sınıflarının diktatörlügü olan AKP-Erdoğan barbarlığının DAİŞ tasaronluğuyla başlattığı katliam saldırıları Rojova ve Kürt ulusunun kazanımlarına karşı giriştiği saldırılardır.

Kürdistanın dört parçası dahil bölgede ilerici , sosyalist , Devrimci güçlerin Kürt Halkının devrimci duruşuyla yarattığı birlik tıpkı Kobane`de olduğu gibi tüm gericiliklerin hevesini kursağında bırkacaktır. Çünkü Kobane bir mevzinin kazanılması zaferi değil, Kürt ulusu açısından devrim ve özgürlük ısrarıdır. Kobane Paramazların , Arin mırkanların , Mahir Arpaçay, Hebun Amed ve Hogir Muş’ların bayraklaşan devrimci ısrarlarıdır.“

ohne-titel-2

İsviçreli kurumlar BASTA ve SP`de  güne özgün açıklamalarda bulundular. Ronahi Kadın Meclisi ve Sosyalist Kadınlar Birliği  günün önemi üzerine ortak açıklamalarda bulundular.

AHM Basel